Poliklinika Modřany: Jak se řídí podnik

20. 8. 2018

V minulém roce byla řada z nás zneklidněna tím, co se děje na naší poliklinice v Soukalově ulici, která se dostala do pronájmu jednoho z „holdingů“ pana Babiše (dnes ve svěřenském fondu). Různé doplňkové služby přestaly fungovat a stávající lékaři začali polikliniku opouštět.

Zjišťoval jsem na různých místech, co se děje. Hlavní město Praha poskytlo poliklinice dotaci ve výši 40 milionů na dostavbu objektu, a tak jsem se jako zastupitel hlavního města oficiálně dotázal radního Lacka (ANO), který má zdravotnictví v gesci. Odpověděl mi, že rozsah služeb je zajištěn a nedošlo k žádné změně adresy místa poskytování zdravotnických služeb. To je sice pravda, jen lékaři se vyměnili!

Hovořil jsem i se zaměstnanci "holdingu" a ti mi potvrdili, že služby, které poliklinika poskytovala, bude poskytovat i nadále. Jenom místo lékařů, které známe a řada z nich patřila i k vysoce ceněným odborníkům, přijdou noví lékaři, kteří pracují pro nového nájemce, to znamená pro "holding".

Takže služby chybět nebudou, jen si musíme vybrat, zda budeme za svými oblíbenými lékaři dojíždět někam jinam (pokud raději nešli do důchodu), anebo využijeme služeb pana Babiše. Cílem je logický podnikatelský záměr: Když jdete k obvodnímu lékaři a ten vás pošle za odborníkem nebo do laboratoře, vždy je to někdo z "holdingu" a vždy to přináší peníze do "holdingu". Takhle se přece řídí firma! Takhle se řídí stát jako firma. Líbí se vám to?

Petr Prchal

zastupitel Hlavního města Prahy za TOP 09

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme