7. 11. 2022

Děkuji nejen našim voličům, kteří dali hlas koalici ODS a TOP 09 společně pro Prahu 12, ale všem, kteří se rozhodli jít k volbám a volit. Za nově vzniklý koaliční klub ODS a TOP 09 Vám můžeme slíbit, že budeme maximálně prosazovat náš program, který jsme Vám před volbami představili. Z těch hlavních priorit mohu uvést nejen výstavbu nové základní školy v Komořanech, mateřské školy na Mydlinkách, ale také další rozšíření kapacit školských zařízení i v jiných lokalitách. Máme v plánu rozšíření kapacity parkovacích míst a zvelebení veřejného prostoru zejména na sídlištích. Budeme i nadále tlačit na budování splaškové kanalizace až na Točnou, dokončení tramvaje z Modřan na Libuš a přípravu nové trasy směrem do Komořan. Chceme finálně vyřešit budoucnost objektu PRIOR na Sofijském náměstí a také přilehlé budovy České pošty. Máme i mnoho dalších plánů a chuť zlepšit život na Praze 12.

V novém volebním období se také obměnil tým, který bude zastupovat ODS a TOP 09 na Praze 12. Konkrétně bych tímto chtěl moc poděkovat Heleně Chudomelové, která byla před lety místostarostkou Prahy 12, ale také radní hl. města Praha a radní Haně Jandové. Práce politiků a radních je často nevděčná a nepopulární, ale my velmi dobře víme, co všechno dobré jste pro Prahu 12 udělali.

Chtěl bych poděkovat také nyní již bývalým kolegům z Pirátské strany. Ačkoliv jsme se vždy na všem neshodli, tak věřím, že naše společná koalice pro Prahu 12 udělala mnoho dobrého. Navíc to bylo po dlouhé době první vedení městské části, které spolu dokázalo spolupracovat po celé čtyřleté volební období.

Povolební vyjednávání nebyla jednoduchá a nakonec byla uzavřena koaliční smlouva mezi klubem ODS a TOP 09 společně pro Prahu 12 a klubem ANO 2011. TOP 09 má v nové Radě městské části Prahy 12 3 zástupce z 9 členů. Konkrétně 1. místostarosta Petr Šula bude mít na starost koncesi na OC Prior, projektovou přípravu a následně výstavbu nové ZŠ v Komořanech, Místní agendu 21 a strategický plán. Petr Prchal bude pokračovat jako radní pro školství a integraci cizinců. Nově se stal radním Jan Chalupný, který bude mít na starost investice a hospodaření městské části.

 

Petr Šula, 1. místostarosta MČ Praha 12

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme