× Staňte se našimi členy!

Parkovací zóny na Praze 12

31. 5. 2018

Nejdůležitější podmínkou při zavádění zón je rozhodování s plnou znalostí o dané lokalitě a po opravdu důkladné debatě s občany, kteří musí být s řešením srozuměni. Jinak budou mít naši občané zcela oprávněný dojem, že se rozhoduje o nich bez nich a předkládají se jim zcela nesmyslná řešení. Placené zóny se nikdy nesmí stát záminkou výběru tučného poplatku, který budou muset hradit naši občané. Zóny nemají být dodatečnou daní, ze které bude profitovat pokladna města. Přesto může být zavedení zón v určitých lokalitách funkční za dodržení několika podmínek. Musí se jednat o promyšlené komplexní celopražské řešení, které umožní bezproblémové parkování občanů městských částí bez toho, aby omezilo podnikání.

Spuštění systému zón musí plynule navazovat na navýšení kapacit parkovacích domů a další rozvoj parkovišť P + R. Přestože má Hlavní město Praha dostatek finančních prostředků, tak za poslední 4 roky bohužel v naší oblasti k ničemu takovému nedošlo.

Petr Šula Předseda klubu TOP 09

Kontakt TOP 09 Praha 12: