Starého psa novým kouskům nenaučíš

Text o koalici ČSSD, VV, Změny pro P12 s podporou KSČM, v jejímž čele stojí František Adámek

10. 2. 2011

Třetí zasedání zastupitelstva 50tisícové městské části Praha 12, které se konalo v úterý 8. února 2011, přitahovalo nebývalou pozornost. Byla vyvolána nejen tím, že se týká jediné z velkých městských částí Prahy, kde vznikla radniční koalice s otevřenou podporou komunistů, ale také tím, že se jednalo o první „standardní“ pracovní jednání.

Předcházející zasedání byla totiž zmítána nejrůznějšími emocemi, protože strana Věci veřejné podepsala koaliční smlouvu jak s vítěznou TOP 09 a druhou ODS, s nimiž by byla ve většinové koalici, tak i se sociální demokracií a Změnou pro Prahu 12 (KDU- ČSL, Zelení, KAN a další), které společně s KSČM vytvořily početně slabší koaliční seskupení. Věci veřejné se nakonec rozhodly pro koalici s komunisty a tím vyšachovaly z radnice vítězné strany z voleb.

Všichni byli samozřejmě zvědaví, jak se nová radnice v čele s bývalým polistopadovým tajemníkem komunistické strany Bc. Františkem Adámkem osvědčí. A skutečně je nutné uznat, že nezklamala. Tak výrazný studený závan totalitních časů do dnešních dnů nečekal snad nikdo. V průběhu jednání byl nejednou porušován jednací řád, ale dokonce i zákon o hlavním městě Praze, a to jenom proto, aby bylo možné omezit svobodu projevu zastupitelů za opoziční TOP 09 a ODS. Dokonce nebylo připuštěno ani hlasování o návrhu usnesení, které současné radě nevyhovovalo, což je zcela protiprávní.

Na radnici Prahy 12 zavládl dělný duch Národní fronty a můžeme se jenom ptát: co přijde příště? I když ani takovou otázku nelze doporučit, protože by mohla možná vést ke kádrovým postihům tazatele i jeho rodiny. Existuje snad záruka, že se tak daleko do minulosti už vrátit nelze?!? V Praze 12 je možné všechno…

 

Klub TOP 09 Praha 12,

praha12@pha.top09.cz

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme