Jandová: Žádný politik nesmí zneužívat svoji pravomoc

4. 10. 2018

Návrh na odvolání radního a revokaci usnesení, které mohlo stavbu zastavit, předkládala zastupitelka Hana Jandová z TOP 09. „Žádný politik nesmí zneužívat svoji pravomoc. Radní Adámek tvrdí, že nemá se společností Dans live s.r.o. nic společného. Vyvinul přitom nezměrné úsilí, aby mohla rychle zrealizovat svůj předimenzovaný projekt. Radního se podařilo odvolat, ale ne tak zrušit usnesení ke stavbě. Zastupitelé se rozhodnutí zalekli kvůli možným soudním sporům s firmou o náhradu škody,“ říká Hana Jandová (TOP 09).

V současnosti běží stavební řízení na dům s 16 byty. Ten se výškou a objemem stavby do vilové čtvrti nehodí. Developer však již má všechna potřebná povolení od radnice Prahy 12 a tak mu v cestě téměř nic nestojí. Pozemek, na kterém dnes staví, v roce 2008 od městské části koupila nynější manželka Adámka, tehdy ještě uvolněného předsedy kontrolního výboru. V roce 2017 developer přikoupil od městské části ještě jeden údajně bezcenný pozemek o výměře 17 m2, díky kterému následně zhodnotil svůj stavební záměr. Pozemek mu totiž umožnil vedení přeložky plynu tak, aby mohl svůj pozemek, co nejvíce zastavět. Prodej předkládal tehdejší radní pro majetek Michal Pinc. Záměr prezentoval jako stavbu s 8 startovacími byty.

„Střet zájmů pan Adámek neohlásil tehdy, ani o 10 let později. I když pozemek na výstavbu rodinného domu prodávala developerovi Dans live s.r.o. jeho žena. To je nepřijatelné chování radního,“ dodala Jandová (TOP 09).

Hana Jandová, zastupitelka TOP 09

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme