Zeptali jsme se vás, co Praha 11 potřebuje nejvíc

4. 10. 2018

Rozhodně si nemyslíme si, že vše víme sami nejlépe. Proto jsme se letos v červnu a červenci vydali do ulic Jižního Města a prostřednictvím celé řady otázek se ptali přímo vás, obyvatel Prahy 11, která oblast veřejné vybavenosti by si zasloužila rozvoj nejvíce. Zde předkládáme výsledky tohoto průzkumu, které jsme samozřejmě promítli i do finální verze našich volebních priorit, které najdete na našich webových stránkách a Facebooku (viz kontakty níže).

Nejvíce jste nespokojeni s dopravou, ať již se jedná o kamióny zbytečně projíždějící naší městkou částí, nebo nedostatek parkovacích míst. Ta chybí téměř 80 % z vás, řešení v podobě parkovacích domů na stávajících pozemních parkovištích pak v podotázce získalo podporu 67,8 % respondentů. Pro modré parkovací zóny se naopak vyslovilo pouze 21,3 %.

Z nabídky nových aktivit vede venkovní koupaliště, dětské dopravní hřiště či pítka a fontány. O něco nižší podporu získalo s 63,1 % letní kino. To jsme shodou okolností letos 5. a 6. září poprvé uspořádali v Parku u Chodovské tvrze a vysoká návštěvnost obou filmových představení potvrdila zájem o tento typ venkovních kulturních akcí.

Náš průzkum též potvrdil další bolavé místo nejen Jižního Města, ale celé Prahy, a tím je dostupnost bydlení. 68,9 % obyvatel podporuje vyšší nabídku startovacích městských bytů (např. pro mladé), u nájemních městských bytů se jedná o 63,0 %.  

V pomyslném středu celkové tabulky se ocitly následující položky: sjednotit radnici Prahy 11 v jedné budově (54,2 %), zajistit nové kulturní zařízení typu KC Zahrada na Jižním Městě I (54,2 %), více stojanů na odložení jízdních kol (52,4 %), chybějící centrální náměstí jako skutečné centrum života Prahy 11 (49,3 %), jesle 45,4 %), hospic (43,6 %) a tramvajové spojení mezi Spořilovem a Jižním Městem (41,9 %).

Následující položky již získaly podporu méně než 40 % respondentů: další domy s pečovatelskou službou/domov pro seniory (35,7 %), častější spoje MHD mezi Jižním Městem I, bazénem Jedenáctka VS a Jižním Městem II (32,6 %), další dětská hřiště s prolézačkami (32,6 %), nové pobočky pošty (32,2 %), další klub seniorů (30 %) či nový hřbitov (20,9 %). Celkové výsledky najdete v přiložených grafech.

Kontakty:

www.top09.cz/regiony/praha/regionalni-organizace/praha-11/kontakt

www.stanpraha11.cz

www.facebook.com/top09.praha11

www.facebook.com/stanpraha11

Galerie
Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme