Workoutová hřiště na Praze 11

5. 5. 2022

Workoutová hřiště

Před časem jsme uspořádali participativní setkání s hlavními uživateli Sportovního areálu Hrabákova na Jižním Městě II (zástupci školy, Atletiky Jižní Město a školní družiny), ze kterého vzešel kromě jiného požadavek na vybudování tzv. venkovní posilovny – workoutového hřiště. S obdobným přáním se na nás obraceli i mnozí obyvatelé z Jižního Města I, tam jsme jako místo vhodné pro realizaci vybrali Volnočasový areál při ZŠ Kupeckého (VAK).

Obě workoutové sestavy jsou navržené tak, aby na nich bylo možné absolvovat i kruhový trénink, při kterém si můžete procvičit celé tělo. Kromě žebříků, hrazd a posilovacích lavic bude možné využít i step up a pole - dance - sport tyč. Výstavba probíhá na obou místech současně s tím, že by hřiště měla být dokončená už na konci května. Věříme, že nová možnost zacvičit si ve venkovní posilovně bude příjemným doplněním nabídky sportovních aktivit na Praze 11.

Novinky z Volnočasového areálu Kupeckého (VAK)

Na novou sezonu jsme VAK začali připravovat už v předstihu. Nově jsme areál dovybavili pro větší komfort všech uživatelů – lavičkami a koši z recyklovaného betonu a mobilní toaletou. Na základě zpětné vazby od rodičů těch nejmenších jsme přidali kruhový pumptrack, aby se na velkém pumptracku nedělaly fronty a jezdci si mohli podle potřeby a dovedností vybrat náročnější nebo méně náročnou trasu.

Pronajímáme tržní místa pro občerstvení

V průběhu května poběží lhůta pro podání žádostí na pronájem dvou nových tržních míst pro provozování (mobilních) občerstvení. Jedno je ve Volnočasovém areálu Kupeckého (pozemek parc. č. 1099/2 k.ú. Háje), druhé je v parku (pozemek parc. č. 583/154 k.ú. Háje) mezi ulicemi Jurkovičova a Bohúňova u vstupu na UTUM (Milíčovský vrch). Pokud byste měli zájem, určitě se přihlaste. Více informací najdete již brzy na úřední desce městské části Praha 11.

Mgr. Jan Stárek

radní pro sport, kulturu a volný čas

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme