Výzva ke zvážení rezignace pánům Štylerovi a Farmačkovi z Hnutí pro Prahu 11

5. 7. 2021

Během  jednání zastupitelstva městské části Prahy 11 dne 10. 6. 2021 zastupitel a bývalý starosta Jiří Štyler (Hnutí pro Prahu 11, nyní předseda klubu) pronesl na mikrofon následující slova:  „židobolševickej materiál, kterej máte v radě“.

Ing. Štyler tento rasistický výrok pronesl během nekonfliktního bodu týkajícího se dotačního programu Prahy 11 v sociální oblasti na rok 2021, toto jeho vyjádření nebylo nikým a ničím vyprovokováno.

O několik chvil později ho jeho kolega ze zastupitelského klubu Hnutí pro Prahu 11 (HPP11) Martin Farmačka veřejně omlouval s tím, že „židobolševik je normální výraz v ODS“.

Takovýto projev antisemitismu je podle nás naprosto nepřijatelný od kohokoliv, natož když je veřejně pronesený ústy volených politiků. Proto náš zastupitelský klub TOP 09-STAN vyzval Jiřího Štylera i Martina Farmačku, aby zvážili rezignaci na svůj zastupitelský mandát.

Součástí klubu HPP11 jsou i tři zastupitelé za KDU-ČSL. Proto jsme též vyzvali tyto zastupitele za KDU-ČSL a pražské vedení KDU-ČSL, aby se od této rétoriky jasně distancovali a jejich zastupitelé z klubu HPP11 vystoupili.

V Praze dne 15. 6. 2021

 

Ing. Radka Soukupová

předsedkyně klubu TOP 09-STAN Praha 11

Mgr. Jakub Lepš M.A.

předseda Regionální organizace TOP 09 Praha 11

foto ilustrační ze zastupitelstva Prahy 11

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme