Vyjádření zastupitelského klubu TOP09/STAN k zasedání zastupitelstva městské části Praha 11 konaného dne 15. 4. 2021 v multifunkční sportovní hale Jedenáctka VS

16. 4. 2021

Společný klub TOP09/STAN je velmi znepokojen jednáním ostatních koaličních partnerů na dnešním zasedání zastupitelstva městské části Praha 11, kdy si své vzájemné spory zejména zastupitelé Pirátů a ANO řešili veřejně a v přímém přenosu na předmětném zasedání, aniž by se o tom předem informovali. Výsledkem bylo neschválení programu zastupitelstva, které tudíž neprojednalo jediný věcný bod.

Tato negativní skutečnost je zarážející zejména proto, že naše nadále platná koaliční smlouva zná mechanismy, jak řešit případné spory koaličních partnerů. Nadto je třeba uvést, že jednání zastupitelstva je finančně náročné  a pro nás je nepřijatelné, aby bylo zneužíváno k vyřizování koaličních rozporů.

Věříme, že se jedná jen o špatnou komunikaci mezi jednotlivými koaličními aktéry dnešního jednání a do budoucna budou spory v rámci koalice nadále řešeny v rámci procesů, které jsou dohodnuty, předpokládá je koaliční smlouva a byly v případě všech dosavadních neshod využívány.

 

 

V Praze dne 15. 4. 2021

Předsedkyně klubu TOP09/STAN

Ing. Radka Soukupová

 

Předseda RO TOP 09 Praha 11

Mgr. Jakub Lepš

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme