Usnesení Klubu zastupitelů TOP 09/STAN Praha 11 k aktuální situaci projektu Areál ledových sportů

17. 8. 2021

Zastupitelský klub TOP 09 / STAN obdržel informaci, že společnost AR DELTA, a. s., která staví Arénu ledových sportů na Praze 11 a v níž má MČ Praha 11 od loňského roku 50% majetkový podíl, má schváleno financování stavby a smlouvu s generálním zhotovitelem na výstavbu haly.

 Na základě toho zastupitelský klub TOP 09/STAN:

  1. vítá zprávu o splnění hlavních úkolů, které předpokládá akcionářská smlouva.
  2. vnímá zpoždění, které nastalo oproti termínu sjednanému ve smlouvě o zřízení práva stavby ve znění pozdějších dodatků a oproti akcionářské smlouvě. Podle vyjádření společnosti AR DELTA, a. s. bylo zpoždění způsobeno zejména dlouhotrvající pandemickou situací a aktuální termín dostavby ledové haly a její uvedení do provozu se předpokládá na přelomu léta a podzimu příštího roku.
  3. je připraven prodloužit termín pro dostavbu haly (uvedený ve smlouvě o zřízení práva stavby) podle žádosti AR DELTA, a. s.
  4. bere na vědomí rezignaci předsedy správní rady; vnímá tento krok jako důsledek neschválení navrhované změny stanov společnosti s dualistickým systémem řízení. K tomu blíže prohlášení TOP 09/STAN ze dne 19. 4. 2021: https://1url.cz/YKlWf
  5. je připraven podpořit změnu stanov, kterou předpokládá jak akcionářská smlouva, tak novela zákona o obchodních korporacích. Připravovanou změnu stanov vnímáme nejen jako zákonnou a smluvní povinnost, ale též jako možnost posílení postavení MČ Praha 11 v AR DELTA, a. s. V souladu s připravovanou změnou jsme připraveni nominovat zástupce do nově ustaveného představenstva nebo dozorčí rady.
  6. podporuje, aby byl v projektu zachován podíl MČ Praha 11, a to zejména proto, aby na budoucí provoz areálu měla MČ Praha 11 vliv.

V Praze dne 15. 8. 2021

Ing. Radka Soukupová

předsedkyně klubu

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme