Topáci v Praze 11 pomáhají i v době nouzového stavu

30. 4. 2020

Nouzový stav a další opatření vlády zasáhl i život politických stran.  Naši organizaci TOP 09 například připravil o pravidelnou akci čištění Košíkovského potoka a neuskuteční se ani každoroční Ukliďme Česko, jehož jsme rovněž vždy součástí. Těší nás, že mimořádná situace naopak inspirovala naše členy k pomoci ostatním.

Jakub Lepš a Honza Stárek hned na začátku krize přišli s podporou podnikatelů a založili Facebookovou stránku „Pomáháme podnikatelům – Praha 11“, která informuje občany o fungujících provozovnách na Jižním Městě a blízkém okolí, o nabídkách prodeje s dopravou k zákazníkům i zajímavostech pro podnikatele a jejich klienty. Druhým cílem byla adresná pomoc podnikatelům formou přednákupu služeb. Jakub i Honza šli příkladem a podpořili své oblíbené živnostníky z Prahy 11.

 Iva Molenová zorganizovala hromadné šití roušek a po celou dobu nouzového stavu zásobovala krizové oddělení městské části. Nyní již dodává její šicí tým cca 300 roušek týdně a i nadále v této činnosti pokračuje.

Naši členové byli také hnací silou roznosu roušek a dezinfekce pro seniory. Celkovou koordinaci si vzali na starosti naši dva radní a hlavním garantem se stala Eva Kocourková, které s roznášením pomáhala i Jenny Nowak a další členové a podporovatelé TOP 09. I tato činnost stále pokračuje a do dnešního dne bylo těm nejpotřebnějším rozneseno přes 700 roušek a lahviček dezinfekce.

Pánská část naší organizace nezapřela své preference – společně podpořili akci zachranpivo.cz. Další dle svých možností přispěli finančními částkami na různé dobročinné projekty a výzvy dle vlastních zájmů a možností.

V současnosti chystáme několik dalších smysluplných akcí, o kterých vás budeme brzy informovat. Solidarita a vzájemná pomoc je nyní na prvním místě.

Jsme hrdí na to, že Topáci se mezi řadou dobrovolníků, kterým také patří náš dík, neztratili a že jejich aktivity pomohly konkrétním lidem. 

Jakub Lepš          Jan Stárek

předseda            místopředseda

regionální organizace TOP 09 Praha 11

foto archiv autorů

Galerie
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme