Strategický rámec rozvoje vzdělávání do roku 2023 pro Prahu 11 schválen

15. 5. 2017

Dne 28. 3. 2017 jsme v Řídícím výboru Prahy 11 projektu MAP (Místní akční plán rozvoje vzdělávání) schválili Strategický rámec rozvoje vzdělávání do roku 2023 pro území správního obvodu městské části Praha 11.

Jedná se o klíčový dokument celého projektu MAP a rozvoje formálního i neformálního vzdělávání dětí do 15 let v našem školském obvodu. Strategický rámec určuje prioritní oblasti a cíle, kterých se společně ve školství pokusíme dosáhnout, nastavuje indikátory, pomocí kterých budeme naplňování těchto cílů sledovat, a jeho součástí je rovněž seznam investičních a neinvestičních priorit našich subjektů ve vzdělávání. Jedná se o živý dokument, u kterého se počítá s tím, že se bude postupně vyvíjet, a proto je možné jej každých 6 měsíců upravovat. Celý dokument je zveřejněn na webových stránkách Prahy 11 v sekci „Školství“ / „Místní akční plán rozvoje vzdělávání pro Prahu 11“ / „Strategické dokumenty“.

Jedním ze smyslů tvorby MAPu je podpora vzájemné diskuze mezi jednotlivými aktéry ve vzdělávání (zřizovateli, poskytovateli a veřejností). Tato diskuze byla nedílnou součástí práce na Strategickém rámci (a její detaily jsou v tomto dokumentu popsány), a proto budeme velmi rádi, pokud nám i Vy napíšete své postřehy a připomínky na e-mailovou adresu map_pripominky@praha11.cz. Na sestavení Strategického rámce se podíleli představitelé čtyř radnic, desítky expertů, členů pracovních skupin a Řídícího výboru. Jim všem chci za jejich dosavadní práci poděkovat a těším se na další spolupráci v rámci MAPu, která přijetím Strategického rámce zdaleka nekončí.

MGR. JAKUB LEPŠ (TOP 09)

ZÁSTUPCE STAROSTY PRO ŠKOLSTVÍ, KULTURU A SPORT

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme