Stárek: Další demonstrace na Praze 11 proti současnému vedení Radnice

23. 4. 2012

Dne 18.4. 2012 proběhla na Praze 11 demonstrace proti stávající vládní koalici ODS(Mlejnský)+ČSSD+PP, která je v případě potřeby podporována i zastupiteli KSČM(Hoffman). Demonstraci svolalo politické Hnutí pro Prahu 11, které tvoří řada občanských sdružení působících na území Jižního města. Demonstranti měli několik výchozích míst pro jednotlivé skupiny, jednu z nich podpořila i bývalá starostka Marta Šorfová. Účastníci demonstrace se žlutými balónky a transparenty (např.:“Dalibor Mlejnský je Pavlém Bémem Prahy 11 či DM je nový Jančík pražské ODS“) prošli v poklidu městskou částí, načež se nakonec sešli v počtu  100 – 150 kolem 18:00 hodiny před Úřadem Městské části Praha 11. Zde projevili své námitky a dlouhodobou nespokojenost se současnou politickou garniturou v čele se starostou Mlejnským(ODS), kterého mají za nedůvěryhodného a vyzvali ho k rezignaci, a to vzhledem ke skutečnosti, že je produktem bémovsko-janouškovské éry, hájí zájmy developerů na místo občanů Prahy 11 a také proto, že patří mezi skupinu politiků, kteří  opsali svou diplomovou práci. Mezi dalšími námitkami se objevilo zejména Radnicí podporované další masivní zahušťovaní Jižního města, i když volební sliby byli jiné, a vyvádění obecního majetku za podhodnocené ceny jako například v případě Litochlebského náměstí, kdy Městská část prodává velmi lukrativní pozemky, které jsou nedaleko stanice metra Opatov, za velmi nízkou částku 1582,- Kč za metr čtvereční. V souvislosti s tímto prodejem skandovali demonstranti heslo, zda se jedná o hloupost nebo korupci. Členové TOP09 Praha 11 tuto demonstraci svou osobní účastí podpořili a bez výhrad souhlasí se všemi vznesenými námitkami demonstrantů, občanů Jižního města.

Jan Stárek, zastupitel