Společné tiskové prohlášení opozičních klubů TOP 09 a HpP11 v Zastupitelstvu MČ Praha 11

Výzva klubu zastupitelů ČSSD a Pražané za svá práva v Zastupitelstvu MČ Praha11 na ukončení koalice s ODS

29. 3. 2012

Výrazně pokleslá politická kultura se na Jižním Městě datuje od předvolebního období v roce 2006. S nástupem nového vedení ODS na radnici reprezentovaného především starostou Daliborem Mlejnským a předsedou Oblastního sdružení ODS na Praze 11 panem Jiřím Janečkem se zmíněný styl vládnutí přenesl i na zasedání Zastupitelstva městské části Praha 11. Již v tomto volebním období, přestože ODS měla v Zastupitelstvu absolutní většinu, působila ČSSD jako její koaliční partner. Toto čtyřleté volební období se vyznačovalo rozsáhlou spoluprací MČ s bezpečnostní agenturou ABL a.s. a propojenou  ABI Special s.r.o.

Vyvrcholení nepřijatelných praktik nastalo v předvolebním období na jaře  2010 již před parlamentními volbami, kdy docházelo k monitorování mobilních telefonů představitelů TOP 09. V období před podzimními komunálními a senátními volbami pak k fyzickému napadání, poškozování majetku a zastrašování především představitelů HpP11. Jak ukázalo odhalení “Sledování komunálních politiků na Praze 11” v  Mf Dnes ze září 2010, měla “spolupráce” městské části se zmíněnými firmami i tuto, dle našeho názoru, kriminální podobu. Tyto politické kauzy spolu s řadou majetkových a finančních problémů, které byly předmětem řady trestních oznámení ze strany opozice jsou pravou příčinou  vyhrocených vztahů v Zastupitelstvu naší městské části.
Současná odhalení paktik na MHMP v období primátora Béma, který považoval starostu D. Mlejnského za jednoho z nejschopnějších politiků zřejmě v jím vytvořených strukturách, jsou posledním článkem v řetězu mediálních důkazů, že stávající jihoměstská garnitura ODS patří k tomu nejproblematičtějšímu kmotrovskému křídlu v Praze.

S ohledem na uvedené a další skutečnosti apelujeme především na zohlednění zájmů občanů MČ Prahy 11 a elementární politický cit zastupitelů ČSSD+PP a vyzýváme je k ukončení stávající koalice s ODS a rekonstruování Rady MČ na novém třístranném  vyváženém formátu

Za vedení TOP 09 a HpP11
Stanislav Urbánek, předseda RV TOP 09
Jiří Štyler, předseda klubu zastupitelů HpP11
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme