Praha 11 stále rozšiřuje svou sportovní a volnočasovou vybavenost

5. 7. 2021

V prvním pololetí roku 2021 jsme nejdříve otevřeli minirampu a modulární pumptrack, které jsou určeny zejména pro děti a mládež, v nově vznikajícím volnočasovém areálu při Základní škole Kupeckého (tzv. VAK). Areál si během krátké doby získal velké množství uživatelů a v soutěži mezi místními uměleckými školami dokonce VAK získal i své nové logo.

Následně jsme se zaměřili na dlouhodobé požadavky místního oddílu lakrosu, který na Jižním Městě působí přes 30 let. Nejprve byla realizována tréninková lakrosová zeď u sportovní haly Jižní Město, která zlepší tréninkové možnosti pro boxlakros. Ten má zázemí právě ve zdejší sportovní hale. Zároveň došlo k založení nového tréninkového hřiště pro fieldlakros na pozemku při Základní škole K Milíčovu. Hotové hřiště by mělo být oddílu k dispozici už od podzimu tohoto roku.

V různém stádiu projektové přípravy jsou pak i další projekty. Největší odměnou je pro nás, když jsou všechna nová sportoviště i místa pro smysluplné trávení volného času hojně navštěvována. Proto budeme v této práci pokračovat.

Mgr. Jan Stárek

radní pro sport, kulturu a volný čas

foto archiv autora

Galerie
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme