Praha 11 na ledě – jak se letos bruslilo?

7. 3. 2022

Ledové kluziště u OC Chodov

Jedna z největších ledových ploch v Praze vznikla letos u OC Chodov. Jednalo se skoro o 700m2 ledové plochy, kterou mohli naši občané využívat od prosince do února. Letos Praha 11 pařila mezi hlavní partnery tohoto projektu a za to mimo jiné získala bruslení zdarma pro děti ze základních škol zřízených MČ Praha 11 a dětí ze zařízení Klokánek (Láskova 1803, Praha 11)  v dopoledních hodinách od 9 – 12 hodin, pondělí – pátek. Tuto možnost využilo nakonec 2.870 dětí. V lednu provozovatel dále poskytl další 50% slevu na vstupném pro všechny děti do 15 let z Prahy 11. Tato sleva byla využita celkem 873 osobami. Provozovatel nám dále sdělil, že kluziště za celou dobu provozu využilo přes 20.000 osob.

 Bruslení pro nejmenší u Modré školy

I během letošní zimy mohli občané MČ Praha 11 dva měsíce zdarma využít  i umělé kluziště u Modré školy. Hlavním cílem této akce vždy bylo nabídnout i těm nejmladším dětem aktivní volnočasové vyžití v blízkosti jejich domovů ve venkovním prostoru, což se podle reakcí dětí a rodičů na místě také povedlo. Nejvíce se bruslilo opět v období mezi Vánocemi a Novým rokem, kdy si přicházelo zasportovat nejvíce osob. Bruslení na syntetickém povrchu je určeno primárně pro rodiny s malými dětmi, ale také školní družiny, pro které to může být vítané zpříjemnění odpoledního školního programu.

V roce 2022 snad již i v nové hale

Největší novinkou v roce 2022 by měla být možnost veřejného bruslení v Aréně ledových sportů při ZŠ Ke Kateřinkám. Stavba areálu ledových sportů roste před očima každým dnem a je tu tedy zcela realistický scénář, že si obyvatelé Prahy 11 budou moci již během roku 2022 zabruslit v nové hale. Zároveň se zde otvírají zcela nové možnosti sportovního vyžití pro naše základní školy.

Mgr. Jan Stárek

radní pro sport, kulturu a volný čas

foto archiv autora

Galerie
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme