Praha 11 má novou starostku a radu, my přecházíme do opozice

29. 12. 2022

Na jednání zastupitelstva Prahy 11 během noci z 21. na 22. prosince vznikla nová rada naší městské části, založená na povolební koalici složené z Hnutí pro Prahu 11, Prahy 11 Sobě a Pirátů. Ti tak společně přebrali plnou kontrolu nad řízením Jižního Města.

Tato koalice si nejtěsnějším možným počtem 18 hlasů z 35 zastupitelů zvolila za novou starostku předsedkyni Hnutí pro Prahu 11 Šárku Zdeňkovou, která kandidovala pod heslem "Budu starostkou, jakou nám bude Praha závidět".

Zatím lze pouze konstatovat, že průběh volby starostky Zdeňkové a zbytku rady byla ze strany nové koalice naprostou ostudou, kterou nám mohou závidět tak nanejvýš v Kocourkově. Nová koalice nebyla ani schopna se předem shodnout, zda budou svoji novou radu volit tajně, veřejně, nebo napůl tajně a napůl veřejně.

Navíc někteří členové této nové koalice přímo na zastupitelstvu porušovali svoji vlastní koaliční smlouvu, když se v rozporu s požadavkem na kolegiální vztahy veřejně navzájem pomlouvali a uráželi.

My se pokusíme dopřát nové starostce a radě úvodní dobu hájení (pokud pod jejich vedením radnice nedojde k nějakým krizovým situacím) a dalšího popisu jejich neslavného nástupu do funkcí se nyní zdržíme.

Náš zastupitelský klub TOP 09-STAN díky této změně ve vedení Prahy 11 přechází do nové role opozice, kterou hodláme vykonávat maximálně zodpovědně.

A samozřejmě jsme kdykoliv připraveni k jednáním o jiné koalici, která by měla lepší předpoklad dobře spravovat Prahu 11, než tým sestavený Šárkou Zdeňkovou.

Jakub LEPŠ, zastupitel za TOP 09 - STAN

foto archiv autora

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme