Podpora kultury je pro letošní rok ze strany Prahy 11 zajištěna

6. 7. 2020

Kultura jako taková patří obecně mezi obory nejvíce zasažené tzv. koronavirovou krizí. Ze dne na den byly všechny kulturní provozy uzavřeny, veškeré plánované akce zrušeny a umělci přišli o svou možnost obživy. Proto mám velkou radost, že se nám podařila vyřešit podpora kultury ze strany městské části pro rok 2020. Na posledním jednání zastupitelstva městské části Praha 11 byl schválen dotační program pro oblast kultury v celkové výši přesahující 1,4 milionu korun.

Dobrou zprávou jsou rovněž úspěšné dotační žádosti na magistrát hl. m. Prahy, a to na kulturní projekty pro integraci cizinců a na nákupy nových knih pro místní veřejnou knihovnu v celkové částce přesahují 120 000,- Kč. Zároveň byla schválena i podpora tradičním kulturním akcím na Chodovské tvrzi a v přilehlém parku. Již 17. ročník akce Tóny Chodovské tvrze se uskuteční v červenci a Dny Prahy 11 pak v září.

Z části jde samozřejmě i o symbolické gesto, kterým vedení městské části deklaruje, že kulturní obec z Prahy 11 nenechá v době nouze na holičkách. Naopak ji podpoří právě v období, kdy to nejvíc potřebuje. Věřím, že život i v oblasti kultury se postupně vrátí zpět do normálu a opět budeme navštěvovat celou řadou kulturních a volnočasových akcí, které pro vás organizace z Jižního Města již dnes připravují.

Zároveň bylo na zmíněném jednání zastupitelstva schváleno i první kolo sportovních dotací, jejichž celková výše přesáhla 4 miliony korun. Tyto finanční prostředky si rozdělily primárně sportovní subjekty s největší základnou dětí a dále organizátoři jednorázových volnočasových a sportovních akcí v Praze 11. Nad rámec výše uvedeného byla ještě radou městské části sportovním klubům schválena v době nouzového stavu mimořádná dotace ve výši 875 000,- Kč.

 Za výše uvedené, tedy zejména kvalitní zprocesování, zpracování a následné úspěšné schválení dotačních programů, včetně jejich řešení v době nouzového stavu, patří velký dík všem zúčastněným zaměstnancům ÚMČ Praha 11.

Přeji všem krásné prožití letních dnů!

Mgr. Jan Stárek

radní pro sport a kulturu

Štítky
Osobnosti: Jan Stárek
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme