Otázky a odpovědi k VS11

6. 6. 2014

Kolik návštěvníků se vejde do bazénu?

Okamžitá kapacita návštěvníků areálu je dle vyhlášky MZ ČR 238/2011 Sb. celkem 210 osob. Dle projektové dokumentace je kapacita bazénové haly a wellness 120 osob. Tento údaj vychází z kapacity šaten, kde je k dispozici 120 skříněk. Takže projektant navrhl do areálu poloviční množství skříněk nežli je kapacita areálu. Neboli automaticky si VS Jedenáctka snižuje své příjmy, protože se do areálu dostane poloviční množství lidí, než pro který je postaven. A nelze to svádět pouze na projektanta, tyto věci si měl ohlídat investor.

 Jakou částkou bude MČ dotovat bazén?

Překvapivě žádnou – republiková rarita. Vybraný provozovatel, a to Studio Skokánek a Aqua Sport Club (v obou figuruje jako jednatel či společník paní Klára Klápová), dle informací starosty Mlejnského přišel sám s návrhem, že veškeré náklady bude hradit sám a ještě bude zasílat městské části 3mil. Kč ročně. Není se tedy co divit, že vyhrál výběrové řízení. Provozovatel totiž očekává extra vysokou návštěvnost, a to cca 900 návštěvníků za den (nepočítají se školy, kurzy apod.) Bohužel odhad odborníků bazénářů hovoří o maximálně 300 návštěvnících. Takže teď už jen budeme čekat, kdy to provozovatele položí. Ostatně sám starosta Mlejnský na posledním zastupitelstvu prohlásil, že VS Jedenáctka je určena primárně pro věkovou kategorii 1-18 let. To asi hovoří za vše.

 

Kdy se VS Jedenáctka otevře?

Kolaudace areálu proběhla dne 20.5. Nyní začíná zkušební provoz areálu. Smlouva s provozovatelem ještě není sepsána, takže co se bude dít po kolaudaci, jakoby nikdo netuší. Pokud si totiž spojíme dohromady některá oficiální oznámení z radnice, např. Pražský deník z 11.4, kde se říká „Otevření pro veřejnost bude předcházet několikaměsíční zkušební provoz………………………," sdělila mluvčí a údaje ze Smlouvy s provozovatelem (nově pachtýřem), která hovoří o zkušební době trvající pět měsíců, tak dospějeme k výsledku, že veřejnost bude moci vstoupit do areálu až po ukončení zkušebního provozu. Takže prvního návštěvníka by měla VS Jedenáctka přivítat v listopadu? To naštěstí ne. Slavnostní otevření proběhne 23.6.2014.

 

Takže nezbývá než provozovateli držet usilovně palce. Už teď mne však hrozně bolí 

Jan Mareš, člen zastupitelstva Prahy 11 za TOP09
Galerie
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme