Ohlédnutí za letošními Tóny Chodovské tvrze

3. 9. 2020

Letošní, již sedmnáctý ročník festivalu Tóny Chodovské tvrze nakonec v červenci proběhl, i když jsme se dlouho obávali, zda se vzhledem k přerušení veškerého kulturního dění a rozsáhlým opatřením proti šíření koronavirové nákazy vůbec uskuteční.

Festival se tak konal, ale zejména protože nemohli přijet zahraniční interpreti, místo tradičních pěti se uskutečnily pouhé tři koncerty. Nepřálo nám úplně ani počasí, takže v prostorách Chodovské tvrze se mohl uskutečnit jen zahajovací koncert „Tango nuevo aneb slavnosti emocí“. Další dva koncerty jsme museli přesunout do kulturního centra Zahrada. Chtěla bych v té souvislosti poděkovat společnosti Fly United, která na vlastní náklady zajistila přesun všech našich diváků mezi oběma kulturními domy.

Nejen úvodní, ale také další dva koncerty, tedy „Na Vivaldiho“ a „Ve znamení Bacha“, byly velmi úspěšné a měly vysokou návštěvnost. Z posledního závěrečného koncertu jsme vysílali stream (živý online přenos), takže kdo nemohl zajít na koncert osobně, mohl si hudební zážitek vychutnat v pohodlí svého domova.

Závěrečný koncert a celý letošní cyklus uzavřel hlavní protagonista festivalu houslista Jaroslav Svěcený poděkováním celému týmu společnosti Kulturní Jižní město za realizaci festivalu v nelehké době a velmi obtížných podmínkách. Závěrečné slovo měl radní pan Mgr. Stárek, který se k poděkování realizačnímu týmu v čele s ředitelkou Ivou Molenovou připojil. Poděkoval také všem účinkujícím umělcům. Přítomné zároveň pozval na příští ročník Tónů Chodovské tvrze v roce 2021, který se, jak doufáme, uskuteční už bez jakýchkoliv omezení.

Naše poděkování patří hlavně sponzorům, bez jejichž podpory bychom letos mohli jen velmi obtížně festival realizovat. Jedná se o firmy PASSERINVEST Group, Pražská energetik a Pražská teplárenská, a především o Městskou část Praha 11.

Věřím, že se s milovníky kvalitní hudby budeme moci potkávat už letos během podzimní kulturní sezóny.

Iva Molenová, ředitelka

KULUTRNÍ JIŽNÍ MĚSTO o.p.s.

foro Marek Záleský

Galerie
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme