Odmítáme opoziční výzvu HPP11, KSČM, ČSSD a ODS na odvolání představenstva Jihoměstské majetkové, a.s.

20. 9. 2017

Na jednání finančního výboru Prahy 11 dne 5. září členové tohoto výboru zastupující čtyři opoziční kluby Hnutí pro Prahu 11, KSČM, ČSSD a ODS schválili usnesení, kterým doporučují Radě MČ Praha 11, aby odvolala představenstvo správní firmy Jihoměstské majetkové, a.s.

Tuto výzvu odmítáme jako zcela bezdůvodnou a to zejména v situaci, kdy představenstvo před pár měsíci získalo v osobě Ing. Tomáše Vostřela nového schopného předsedu, což se velmi pozitivně projevilo na fungování tohoto orgánu. Ing. Vostřel letos na jaře z rozhodnutí Rady Prahy 11 vystřídal na pozici předsedy představenstva pana Václava Kuchaře, kterého do této funkce nominovalo po volbách 2014 Hnutí pro Prahu 11. Ten chodu Jihoměstské majetkové přispíval minimálně a „proslavil“ se zejména tím, že se zcela neoprávněně ve volbách 2014 i po nich prezentoval před veřejností i kolegy jako advokát, kterým přitom nikdy nebyl (více viz článek goo.gl/5cyLSU).

„Díky výměně Václava Kuchaře za Tomáše Vostřela, který do Jihoměstské majetkové přinesl další potřebné zkušenosti z korporátní sféry, se této naší jihoměstské akciovce konečně daří vymanit z obtíží, do kterých ji uvrhla nezodpovědná aktivistická politika Kosova a Štylerova Hnutí pro Prahu 11“, říká zástupce starosty Prahy 11 Jakub Lepš (TOP 09) a dodává: „Výsledkem je stabilizace společnosti a soustředění se na plnění úkolů, které od ní její 100% vlastník – tedy městská část Praha 11 – právoplatně očekává“. Výše zmíněná výzva Ladislava Kose z Hnutí pro Prahu 11, ke které se přidali i členové KSČM, ČSSD a ODS, by tento pozitivní trend zhatila, a proto ji rozhodně v radě nepodpoříme.

Zastupitelský klub TOP 09

foto archiv J.Lepše

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme