Nové posuvné hlediště ve velkém sále Kulturního centra Zahrada

11. 2. 2020

Kultura na Jižním Městě dostala pozdní vánoční dárek v podobě nového posuvného hlediště, které zajistí divákům komfortní sledování kulturních akcí. K vlastní instalaci došlo v posledních pracovních dnech roku 2019.

Od ledna se tak velký sál kulturního centra Zahrada pyšní novými sedadly pro diváky. Zahrada prošla rozsáhlou rekonstrukcí už před 17 lety a tak není divu, že tehdy instalované polstrované židle již nenabízely takový divácký komfort, jak by si divadelní představení, filmová promítání, koncerty, pohádky pro děti, pořady pro seniory a mnoho dalších akcí, které centrum pořádá, zasloužily. Sál slouží jako multifunkční a používá se v různých uspořádáních. Někdy je také potřeba využít celý prostor prázdného sálu bez židlí, třeba pro taneční uspořádání při plesech. „Zadání tedy nebylo jednoduché – vytvořit pohodlné sezení pro diváky, v ideálním případě vyvýšené, aby všichni dobře viděli na pódium, přitom každý divák dobře slyšel a zároveň byla zajištěna také rychlá variabilita. A to vše při zachování stávající kapacity sálu,“ uvedla ředitelka Kulturního Jižního Města o.p.s. Iva Molenová.

Za finanční pomoci Magistrátu hl. m. Prahy i městské části Praha 11 se to, jak doufáme, podařilo a kapacita sálu byla ještě o čtyři místa navýšena. Hlediště je možné během několika okamžiků automaticky vysunout nebo naopak zcela zasunout k zadní stěně sálu. Osobně mám velkou radost z toho, že se KC Zahrada konečně dočkalo nového hlediště. S ohledem na stáří kulturního centra chceme i v následujících letech investovat nemalé finanční prostředky do jeho modernizace. Rada MČ se na tom shodla.

Srdečně tak zveme diváky všech věkových kategorií, aby se přišli sami přesvědčit. Nabídka kulturních pořadů je opravdu pestrá!

 

Více na webu centra: https://kczahrada.cz/program/

Mgr. Jan Stárek

radní pro sport, kulturu a volný čas

foto archiv autora

Galerie
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme