Nová sezóna začne na Hájích po 6 letech opět i na trávě

7. 9. 2020

Složitá problematika fotbalového travnatého hřiště Háje u Výstavní ulice, o které jsem informoval naposledy v Klíči č. 6, bývá často označována za „největší sportovní vřed Jižního Města“. I proto jsem se po nástupu do funkce radního pro sport, kulturu a volný čas rozhodl otevřít na toto téma debatu se všemi dotčenými aktéry s cílem nalézt řešení.

Po roce intenzivních jednáních mezi FC Háje Jižní Město a společnosti ODDITY, kde hrála městská část zastoupená především mou osobou nakonec především mediační roli, se podařilo dotáhnout do konce finální znění nájemní smlouvy potřebné pro plné využívání fotbalového travnatého hřiště na Hájích. Obě strany se nakonec dohodly, že FC Háje budou mít pozemky firmy ODDITY k dispozici za symbolické nájemné 1,- Kč/měsíc, a to zatím na dobu určitou do 31. 12. 2022. Městská část je pak v rámci své grantové politiky připravena podílet se finančně na rekultivaci hřiště.

Oběma zástupcům za jednotlivé strany i touto cestou děkuji za nalezení kompromisu, který ve svém důsledku znamená zlepšení sportovního zázemí pro jihoměstské fotbalisty. Zároveň oceňuji i pozitivní vstupy starosty městské části J. Dohnala a kolegyně M. Šorfové, kteří vždy, když bylo třeba, zasahovali ve prospěch dohody. Stále je však před námi hodně práce. Uzavřená smlouva je jen prvním krokem. Dlouhodobé řešení, které by mělo především přinést klid fotbalovému oddílu FC Háje Jižní Město, je předmětem dalších jednání, která budou následovat. Obě smluvní strany deklarovaly vůli se finálně dohodnout.

Věřím tedy, že éra lebedy a plevele na Hájích končí! Hájeckému fotbalu a všem sportovcům přeji pokud možno klidnou a úspěšnou sezónu. Bohužel je však zřejmé, že následující ročník ještě nebude zcela bez komplikací, která jsou důsledkem opatření proti nemoci Covid 19.

Rozdíl ve stavu hřiště před a po rekultivaci vidíte na přiložených fotografiích.

Mgr. Jan Stárek

radní pro sport, kulturu a volný čas

foto archiv autora

Galerie
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme