Nová rada a koalice na Praze 11

28. 2. 2019

Povolební koaliční jednání na Jižním Městě byla nejdelší z celé Prahy, trvala více než čtyři měsíce. Nicméně nakonec se složitou povolební situaci podařilo vyřešit a i Praha 11 získala novou koalici a radu. TOP 09 Praha 11 je její součástí.

Většinovou koalici sestavily čtyři zastupitelské kluby: Piráti, TOP 09 & STAN, ANO a ODS. Post starosty připadl nejsilnějšímu subjektu, tedy Pirátům a jejich volebnímu lídrovi Jiřímu Dohnalovi. Piráti mají dále dva radní - Zuzana Ujhelyiová má na starosti školství a Martin Duška dopravu a otevřenou radnici. Spojený klub TOP 09/STAN zastupuje Jakub Lepš na pozici místostarosty pro životní prostředí a radní Jan Stárek zodpovědný za sport, kulturu a volný čas.  Do funkcí místostarostů byli dále zvoleni Ondřej Prokop (ANO, majetek a investice) a Martin Sedeke (ODS, územní rozvoj). Bývalý starosta Petr Jirava (ANO) je nyní radním pro sociální věci a zdravotnictví a Petr Křiváček (ODS) se stal neuvolněným radním bez gesce.

V příloze najdete platnou koaliční smlouvu včetně programových priorit, na jejímž základě dále vznikne programové prohlášení rady. Únorové zastupitelstvo též zvolilo dva povinné výbory – kontrolní a finanční – a dále Výbor pro územní rozvoj a životní prostředí a Výbor pro otevřenou radnici a digitalizaci (detaily viz www.praha11.cz/cs/radnice/zastupitelstvo-mc/vybory-zmc). Nyní finišují práce na obsazení poradních orgánů rady, kterými jsou komise. 

Jakub Lepš, místostarosta za TOP 09

Přílohy
PDF Koaliční smlouva na Praze 11.pdf (501.4 kB)
Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme