8. 7. 2014

Věděl jsem, že otevření Jedenáctky VS a jeho provoz budou provázet problémy. Ostatně jsem se k tomuto tématu již několikrát vyjádřil, ale chaos a amatérismus předčil má očekávání.

Troufám si tvrdit, že úsměv na rtech zamrzl i dvěma největším propagátorům a obhájcům tohoto veledíla, tj. starostovi Daliboru Mlejnskému, toho času kandidátovi na starostu za Jižní Město – náš domov a Pavlu Dittrichovi, předsedovi pracovní skupiny „Jedenáctka VS“, číslu 2 na kandidátce ODS Prahy 11 do podzimních komunálních voleb.

Zkusím stručně vystihnout zásadní problémy, i když se téměř nemusím namáhat, jelikož si stačí přečíst reakce návštěvníků na facebooku, které jsou z velké části negativní.

Začněme od prvního dne otevření. Areál se pro veřejnost otevřel ve 13:00 dne 23.6.2014. Ještě ráno kolem 8:00 hod ale nebyla známa otevírací doba a ani ceník. Možná úmyslně, jelikož ceník mnoho lidí doslova dostal do kolen, a to nejenom kvůli výši, ale dle oprávněného názoru občanů, že se za nastavené vstupné nabízí opravdu málo muziky.

Provozovatel, který se prezentuje zkušeností z provozování jiného bazénu, prostě nějak nastavil ceník. Pak si lidé začali stěžovat (např. 3,- Kč/min za trest, když přetáhnete dobu), takže provozovatel začal ceník upravovat se slovy „byl to první den ostrého provozu a na základě podnětů návštěvníků a fanoušků Facebook stránky byl ceník upraven. Jedná se o zkušební provoz a tak se musí všechny „mouchy“ vyladit“. Takže co se lidi diví, vždyť „tržní prostředí se řídí nabídkou a poptávkou. A provozovatel vyšel návštěvníkům vstříc a to je dobře, nemyslíte?“ Na to pro ukázku reakce zákazníků: „Zajímavé: včera jsme při vstupu platili 2+1 o 100,- víc, než je v tomto (upraveném) ceníku“. Nebo komentář z 1.7. (upraveno): „Při otevření se pro seniorskou kategorii považoval věk 70 roků. Po první hodině provozu byl tento věk snížen, upraven na 65. Věk 65 se mi však zdá opravdu hodně nadsazený…..“. Nakonec jsme se tedy dočkali oněch klasických 60-ti let, jak je standardem téměř všude.

Navíc tvrdím, že současný ceník Jedenáctky VS, je prostě zkopírován. Je téměř totožný s ceníkem Aquacentra Šutka. Nevěříte? Tak sledujte.

Kategorie

11 VS

Šutka

Dospělý

120,-

125,-

Student atd.

90,-

95,-

Děti

80,-

80,-

Rodina 2+1

250,-

248,-

Rodina 2+2

320,-

308,-

Rodina 2+3

360,-

368,-

Rodina 1+2

220,-

214,-

Rodina 1+3

280,-

274,-

Tak už věříte?

Všímavé návštěvníky pobavil také Návštěvní řád. Evidentně zkopírovaný z jiného plaveckého areálu. No, dejme tomu, ale pokud něco zkopíruji, tak si to alespoň přečtu. Ne tak provozovatel Jedenáctky VS. V Návštěvním řádu najdete text jako například „při naplnění kapacity areálu bude vstup do vnitřní, popř. do venkovní části uzavřen do doby, než se kapacita uvolní“. To zní rozumně. Problém je, že Jedenáctka VS žádnou venkovní část nemá!! Ostatně je 7.7 a já nemohu Návštěvní řád na webových stránkách Jedenáctky VS vůbec nalézt.

Objevují se také stížnosti na zimu ve vodě, v šatnách, což je určitě nepříjemné, ale jde opravdu o zkušební provoz, technologie se testují a toto bude zajisté vyřešeno.

A jsme u častého dotazu návštěvníků. Bude pro obyvatele Prahy 11 zvýhodněné vstupné, jak bylo slibováno viz. „můžeme garantovat, že ceny budou standardní. Bude nastaven systém vstupného, který bude zvýhodňovat pravidelné návštěvníky a občany MČ Praha 11“? Tak na tuto velice častou otázku na facebookových stránkách ještě nikdo neodpověděl. Nedivím se. Především je zbytečné se na to ptát provozovatele. Tento slib vzešel z radnice. Takže jsem se o odpověď pokusil sám a bohužel jsem mnoho lidí nepotěšil. Zvýhodněné vstupné pro skupinu obyvatel na základě trvalého bydliště je totiž diskriminační z pohledu zákona o ochraně spotřebitele.

Současná koalice, v tomto případě především ODS, OK strana a Jižní Město-náš domov, jakožto subjekty, které vzešly z jednoho lůna, by tedy měla doufat, že do říjnových voleb na tuto frašku občané zapomenou. Já však doufám, že se tak nestane.

Jan Mareš, člen TOP09 a kandidát do zastupitelstva Prahy 11

foto z archivu autora

Galerie
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme