Možnosti bruslení v Praze 11

4. 1. 2022

Ledové kluziště u OC Chodov

Jedna z největších ledových ploch v Praze vznikla u OC Chodov. Jedná se skoro o 700m2 ledové plochy, kterou mohou naši občané využívat minimálně od prosince do ledna. V případě velkého zájmu může toto kluziště pokračovat ještě v měsíci únoru. Letos Praha 11 paří mezi hlavní partnery tohoto projektu a za to mimo jiné získala bruslení zdarma pro děti ze základních škol zřízených MČ Praha 11 a dětí ze zařízení Klokánek (Láskova 1803, Praha 11) v dopoledních hodinách od 9 – 12 hodin, pondělí – pátek. V lednu provozovatel poskytne 50% slevu na vstupném pro děti do 15 let z Prahy 11 (sleva bude podmíněna prokázáním originálního papírového kupónu získaného z lednového čísla měsíčníku Klíč).

 

Bruslení pro nejmenší u Modré školy

I během letošní zimy (od 17. 12. 2021 do 14. 2. 2022) můžou občané MČ Praha 11 zdarma využít i umělé kluziště u Modré školy. Hlavním cílem této akce je nabídnout i těm nejmladším dětem aktivní volnočasové vyžití v blízkosti jejich domovů ve venkovním prostoru, což se podle reakcí dětí a rodičů na místě také povedlo. Nejvíce se bruslilo opět v období mezi Vánocemi a Novým rokem, kdy si přicházelo zasportovat nejvíce osob. Bruslení na syntetickém povrchu jsou určeny převážně pro místní rodiny s dětmi, ale také školní družiny, pro které to může být vítané zpříjemnění odpoledního školního programu. Na místě je k dispozici také půjčovna bruslí, která je letos ve všední den v režimu jen na rezervaci, víkendy a státní svátky je zde k dispozici obsluha nepřetržitě. Oba provozovatelé kluzišť jsou povinni dodržovat všechna aktuální vládní nařízení, opatření a pokyny týkající se šíření epidemie COVID-19.

 

V roce 2022 snad již i v nové hale

Největší novinkou v roce 2022 by měla být možnost veřejného bruslení v Aréně ledových sportů při ZŠ Ke Kateřinkám. Stavba areálu ledových sportů roste před očima každým dnem a je tu tedy zcela realistický scénář, že si obyvatelé Prahy 11 budou moci již během roku 2022 zabruslit v nové hale. Zároveň se zde otvírají zcela nové možnosti sportovního vyžití pro naše základní školy.

Na závěr přeji všem občanům Prahy 11 všechno nejlepší do nového roku 2022. Věřím, že tento rok bude již v klidnějším a běžnějším duchu než ty předcházející., které poznamenala pandemie.

Mgr. Jan Stárek

radní pro sport, kulturu a volný čas

foto archiv autora

Galerie
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme