Mini rampa a pumptrack v Praze 11

12. 4. 2021

Mini rampa

Mini rampa je herní prvek, chcete-li překážka, která je navržena v základní variantě tak, aby ji mohli využívat jak začínající jezdci a děti na in-linech, koloběžkách, skateboardech a kolech BMX, tak i pokročilí jezdci na skateboardech a koloběžkách. Design překážky je dílem Petra Brabce, který se skateboardingu věnuje už 21 let, a lze bez nadsázky říct, že stál u prvopočátků in-line bruslení a extrémních sportů u nás. Překážka respektuje veškeré příslušné bezpečností a výrobní normy.

Víceúčelový modulární pumptrack

Jedná se o jedinečný typ dráhy, který využívá jako hnací sílu k pohybu jezdce na kole, koloběžce, skateboardu a inline bruslích “pumpování” (nahoru a dolů) namísto šlapání a odrážení. Jízda na modulárním pumptracku je bezpečná, zábavná a přispívá k rozvoji široké škály pohybových dovedností všech jeho uživatelů. Díky modulárnímu systému lze provést změnu tvaru, nebo doplnění sestavy. Dráhu lze za příznivých klimatických podmínek provozovat celoročně.

Věřím, že nový volnočasový areál bude sloužit dobře a dlouho vyznavačům skateboardingu a pumptracku všech věkových kategorií. Do budoucna chceme areál dále rozvíjet o další volnočasové prvky pro mládež, a to s ohledem na finanční možnosti městské části. Zároveň minimálně pro startovací období bychom všem začínajícím jezdcům chtěli poskytnout animátory. Ti je seznámí s prvky a jízdou na nich, zasvětí je do základních technik a poskytnou jim potřebné rady a tipy do začátků.

 Závěrem děkuji všem, zejména kolegům z Úřadu městské části Praha 11, kteří se na realizaci tohoto volnočasového areálu podíleli.

Mgr. Jan Stárek

radní pro sport, kulturu a volný čas

foto archiv autora

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme