Městská část Praha 11 pokračuje v podpoře jihoměstského sportu

21. 10. 2019

Mám velkou radost, že naše zastupitelstvo na svém říjnovém jednání schválilo návrh sportovních dotací, jehož jsem byl předkladatelem. Praha 11 tak podpořila místní sportovní kluby v roce 2019 celkovou částkou přesahující 13 miliónů korun.

Nemalá finanční podpora směřuje primárně dětem a mládeži. Rozhodující jsou objektivní kritéria jako doložený počet registrovaných členů ve věku do 18 let u příslušného svazu či střešní organizace a počet doložených tréninkových osobohodin (celkový počet tréninkových jednotek členů do 18 let). V menší míře pak dotace míří na jednotlivé sportovní akce a volno časové aktivity pořádané na území Městské části Praha 11.

Jsem rád, že systém přidělování sportovních dotací, které sportovní obec v Praze 11 hodnotí většinou kladně, je předvídatelný a transparentní. Protože se postupně daří celkový objem finančních zdrojů pro sportovní oddíly v Praze 11 navyšovat, kvalitní dotační systém se vyplatí nám všem.

Sport v Praze 11 si jistě zaslouží zájem radnice i nadále. Nový způsob financování rozhodně není tím jediným, co se v posledních letech ve sportu podařilo. Místní oddíly dosáhly za poslední roky řady vynikajících individuálních i kolektivních výsledků. Chci proto také upřímně poděkovat všem trenérům, funkcionářům a sportovním nadšencům, kteří působí v naší městské části. Hlavně za to, že věnují svůj čas a schopnosti dětem. Věřím, že díky nim má jihoměstský sport před sebou skvělou budoucnost.

Jan Stárek (TOP09/STAN)

radní pro sport, kulturu a volný čas

foto archiv TOP 09

Osobnosti: Jan Stárek