Letos se v Praze 11 rozšiřují možnosti bruslení

25. 11. 2019

Letos budou mít občané Prahy 11 hned dvě šance, jak si zabruslit. Stejně jako loni budeme mít kluziště s umělým povrchem o velikosti 10 × 20 m, které bude fungovat od začátku prosince do konce ledna na prostranství u Modré školy. Vstup na ně bude zcela zdarma. Za poplatek bude k dispozici půjčovna bruslí a občerstvení. Toto kluziště je financováno z rozpočtu městské části a je určeno zejména dětem.

Jsem velmi rád, že letos budeme mít také další a v České republice zatím zcela unikátní kluziště, které bude umístěno v parku nedaleko OC Westfield (dříve OC Chodov). Ledová plocha se bude skládat ze dvou vzájemně propojených částí a slavnostně osvětlena. Podobné kluziště najdete třeba ve Vídni, kde autoři toho chodovského hledali inspiraci. Toto bruslení je zpoplatněné, zdarma mají vstup děti do 6 let, senioři a držitelé průkazu ZTP. Zvýhodněné vstupné je připraveno pro rodiny.

Výtěžek z něj podpoří hned 2 charitativní projekty, které nějak souvisí s ledem. Prvním je projekt „SAVES HELP“, jehož prostřednictvím hokejoví brankáři pomáhají potřebným, a projekt „KLUK PUK“ nadace Jakuba Voráčka, která se věnuje nemocným s roztroušenou sklerózou. Více informací najdete na webu www.chodovnalede.cz, kde naleznete aktuální informace přímo od provozovatele. Městská část Praha 11 tento projekt zaštítila.

Jan Stárek, radní pro kulturu, sport a volný čas (TOP 09)

Galerie
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme