Jak se HPP11 spojilo s ODS, odvolalo radního Dohnala a odnesla to kultura

6. 4. 2024

Hnutí pro Prahu 11 Šárky Zdeňkové (HPP11), které téměř nikdy nenechá na ODS nit suchou, se překvapivě na zastupitelstvu 15. února spojilo právě s ODS a společně s Prahou 11 Sobě odvolali z rady pirátského radního Jiřího Dohnala.

Zjevně se jednalo o tzv. „Koalici pomsty“, díky které se zastupitelé z HPP11 pomstili za prosincové odvolání předsedkyně HPP11 Šárky Zdeňkové z pozice starostky – při tomto odvolání totiž hlas J. Dohnala a dalších Pirátů sehrál hlavní roli. Praha 11 tak má na počátku březnu z původních 9 členů rady už jen 4 členy – 2 místostarosty a 2 radní.

Cena, kterou jsme za tuto „Koalici pomsty“ my všichni zaplatili? ODS si vynutila snížení výdajů v rozpočtu na kulturu na zlomek potřebných peněz, čímž se radniční společnost KJM (provozovatel KC Zahrada a Chodovské tvrze) dostala na hranu likvidace. Toto nebezpečí se sice podařilo i díky naším hlasům na dalším jednání zastupitelstva koncem února dočasně odvrátit, vyhráno však kultura nadále nemá. A Praha 11 dál čeká na novou koalici, která by sestavila novou stabilní radu. Vítězové voleb totiž buďto neumí novou koalici vyjednat (HPP11), nebo se o to reálně ani nesnaží (ANO).

Jakub Lepš (TOP09/STAN)

foto archiv autora

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme