4. 3. 2022

Jako mnozí další se i my snažíme napadené Ukrajině alespoň trochu pomoct, ať již prostřednictvím naší pozice v radě a zastupitelstvu Prahy 11, tak soukromě.

Řada z nás přispěla finančními dary na sbírky Člověka v tísni, Post Bellum, Velvyslanectví Ukrajiny v ČR a dalším. Též jsme se zapojili do materiální sbírky organizované Skautským institutem a darovali o víkendu dle seznamu poptávaných věcí karimatky, spacáky, nabité powerbanky, léky apod.

Na radnici Prahy 11 jsme prosadili symbolickou podporu vyvěšením ukrajinské vlajky a dál se spolu se zbytkem rady zasazujeme o konkrétní finanční pomoc, zřízení sběrného místa pro dary občanů (má fungovat od zítra, detaily viz Facebook Prahy 11) a přípravu ubytovacích kapacit pro očekávanou vlnu ukrajinských uprchlíků. Též jsme navrhli poskytovat co nejdříve ukrajinským občanům veškeré informace o aktivitách Prahy 11 ohledně naší pomoci v ukrajinském jazyce.

V rámci vedení radnice jsme založili koordinační tým pro pomoc Ukrajině, který se ode dneška bude do odvolání scházet každý den a koordinovat co nejvíce konkrétní pomoci. Detaily tohoto všeho budete odteď nacházet na čerstvě zřízené sekci webu Prahy 11 www.praha11.cz/ukrajina.

Jakub LEPŠ, místostarosta Prahy 11, TOP 09 Praha 11

foro archiv autora