Ex-starosta Prahy 11 Štyler potopil jednání zastupitelstva

20. 4. 2018

Ze 45 členů zastupitelstva se jich na druhý den dubnového jednání dostavila těsná většina, tedy 23. Když ex-starosta Prahy 11 Jiří Štyler (Hnutí pro Prahu 11) zjistil, že by měl sedět v sále a dál jednat, okamžitě se odepsal z prezenční listiny a před zraky šokovaných zastupitelů odešel, čímž se zastupitelstvo stalo neusnášeníschopným. Řada důležitých bodů tak zůstala neprojednána.

19. a 20. dubna bylo řádně svoláno zastupitelstvo Prahy 11. Po prvním dnu jednání zbývalo, aby zastupitelé projednali ještě přibližně třetinu zbývajících bodů, mj. důležité úpravy rozpočtu, harmonogram projednávání Metropolitního plánu nebo dotace v oblasti kultury ve výši téměř 2 mil. Kč.  Velké překvapení přítomným zastupitelům však připravil bývalý starosta Prahy 11, zastupitel za Hnutí pro Prahu 11, Jiří Štyler.

„V sále nás byl přítomen nadpoloviční počet 23 zastupitelů, připravených pokračovat v jednání. Na Jiřím Štylerovi však bylo vidět, že doufal, že zastupitelů bude málo a bude moct jít domů. Když zjistil, že by jeho odchodem klesl počet zastupitelů na 22, okamžitě se zvedl, odepsal se z prezenční listiny a před zraky nás šokovaných zastupitelů odešel. Tím se stalo zastupitelstvo neusnášeníschopné a na projednání zbývajících bodů nedošlo“, říká zástupce starosty Jakub Lepš (TOP 09).

Předseda zastupitelského klubu TOP 09 Jan Stárek k tomu dodává: „Mám za to, že se muselo jednat o totální zkrat pana předsedy HPP 11, za který by se měl neprodleně přítomným kolegům, úředníkům a obyvatelům městské části omluvit. Pevně věřím, že si nechtěl jen vyzvednout stravenku na oběd jako jeho kolegyně předešlý den. Skutečnost, že drtivá většina členů Štylerova a Kosova klubu HPP 11 nebyla druhý den v práci, je dle mého názoru stejně alarmující. Je vidět, že Praha 11 a její občané jsou pro ně až na druhém místě.“ Vedení Prahy 11 nyní řeší, na které datum zastupitelstvo k projednání zbývajících bodů svolat.

Jakub Lepš, místostarosta Prahy 11

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme