Duch agentury ABL obchází senátním volebním obvodem č. 19

13. 10. 2016

Senátní volební obvod č. 19 zahrnující městské části P11, P15, P22 a Prahu – Křeslice, Benice, Kolovraty, Nedvězí, Královice a Dolní Měcholupy se vyznačoval největším množstvím kandidátů a to v počtu 13. Všichni vedli svoji kampaň v duchu pozitivním až do okamžiku, kdy kandidát ing. L. Kos distribucí letáku Jihoměstské noviny č.15 zaútočil nevybíravě, jak je jeho zvykem, na většinu zastupitelů ze 6 klubů, vyjma jeho mateřského HPP11, ale především na 3 protikandidáty v senátní kampani tj. bývalou starostku Martu Šorfovou, Mgr. Jakuba Lepše a Petra Sýkoru. Protože věnoval v tomto materiálu vylhanou pozornost i mé osobě, cítím se být oprávněn reagovat.

Ve zmíněné tiskovině a na svých webových stránkách věnuje senátní kandidát ing. Ladislav Kos, při svém představování voličům, dost prostoru jistě nepříjemné záležitosti sledování jeho osoby dvěma agenty fy ABL. Nebyl jediný, kdo byl takto „poctěn“ ve známé aféře, do které jsem spadl také já a řada dalších, především bývalá starostka Marta Šorfová. Detaily z této aféry byly popsány v literárních dílech pánů Kmenty a Viewegha. Ve výše citovaných zdrojích pana Kose je však zajímavé, že se v nich objevuje vzápětí odvolávání na podporu senátora Mgr. Václava Lásky s jeho krátkým představením. V tomto úvodním představení však pan senátor Láska opomněl uvést své 11 měsíční působení právě v oné ošklivé agentuře ABL, která tak zle trápila pana senátního kandidáta Kose, shodou okolností kandidujícího za stejnou koalici KDU-ČSL, Stranu zelených a Pirátů, jako byl zvolen pan senátor Láska. Toto jeho angažmá však neuniklo již dříve novinářům, takže dne 11.4.2011 na TV Prima v pořadu Fakta byl pan senátor Láska moderátorem takto dotazován „O jeden komentář Vás přesto požádám. MF Dnes před třemi týdny přinesla informace, že ABL v letech 2006 a 2007, tedy v době, kdy jste tam pracoval, sledovala mimo jiné bývalou starostku Prahy 11 Šorfovou i několik opozičních politiků a aktivistů...“ Jeho odpověď cituji „ Od toho se právě snažím od začátku distancovat a nekomentovat to.“

Dále se uvádí, že po svém odchodu od policie pracoval jako detektiv v ABL a v té době spolupracoval s detektivem Pertlíčkem. Ten Láskovi adresoval i e-maily, které se týkaly sledování politiků na Jižním Městě. Láska si to údajně nepamatuje.

Tato provázanost je opravdu zvláštní a vrhá, dle mého názoru, řadu pochybností na problematiku sledování u senátního kandidáta ing. L. Kose.

Ing. Stanislav Urbánek, CSc

Štítky
Osobnosti: Stanislav Urbánek
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme