Dětská hřiště na Praze 11

15. 5. 2019

Vloni na podzim proběhla pravidelná revize herních prvků na našich 69 jihoměstských dětských hřištích. Z těchto prohlídek, prováděných certifikovanou znalkyní, vyplynulo doporučení výměny několika herních soustav a prvků. Odbor životního prostředí proto vypsal poptávková řízení na dodavatele nových prvků a shromáždil jejich nabídky. Následně se čekalo na vznik nové rady Prahy 11, což však kvůli nejdelším koaličním jednáním v Praze trvalo více než čtyři měsíce a vedlo ke zdržení celého procesu. Následně jsem jako nový místostarosta pro životní prostředí s odborem výběrová řízení vyhodnotil, uzavřel a poté odbor uzavíral s vítěznými uchazeči závazné objednávky.

V těchto týdnech proto probíhají demontáže starých herních prvků, následované instalacemi nových kusů. Tyto výměny se týkají dětských hřišť Radimovická, Markušova, Chalupkova, Nechvílova–Láskova, Tererova park, Tererova vnitroblok a Vidimova.

Termín dokončení se u jednotlivých hřišť liší, nicméně by vždy mělo být hotovo v květnu, či nejpozději začátkem června. Firmy mají povinnost nás před zahájením prací kontaktovat tak, abychom mohli demontované prvky hned odvézt a hřiště na dobu nezbytně nutnou uzavřít.

Prosíme o Vaši trpělivost během doby výměn, letos je jejich objem o něco vyšší než v jiné roky a celý proces byl z výše uvedených důvodů zahájen později.

V neposlední řadě stejně jako každý rok i letos na jaře naše servisní organizace Jihoměstská majetková, a. s., vyměňovala a doplňovala písek na dětských hřištích. Celkem bylo na pískoviště rozvezeno 67 tun písku.

Jakub Lepš

Místostarosta Prahy 11 pro životní prostředí

foto archiv autora

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme