× Staňte se našimi členy!

Dětská hřiště na Praze 11

15. 5. 2019

Vloni na podzim proběhla pravidelná revize herních prvků na našich 69 jihoměstských dětských hřištích. Z těchto prohlídek, prováděných certifikovanou znalkyní, vyplynulo doporučení výměny několika herních soustav a prvků. Odbor životního prostředí proto vypsal poptávková řízení na dodavatele nových prvků a shromáždil jejich nabídky. Následně se čekalo na vznik nové rady Prahy 11, což však kvůli nejdelším koaličním jednáním v Praze trvalo více než čtyři měsíce a vedlo ke zdržení celého procesu. Následně jsem jako nový místostarosta pro životní prostředí s odborem výběrová řízení vyhodnotil, uzavřel a poté odbor uzavíral s vítěznými uchazeči závazné objednávky.

V těchto týdnech proto probíhají demontáže starých herních prvků, následované instalacemi nových kusů. Tyto výměny se týkají dětských hřišť Radimovická, Markušova, Chalupkova, Nechvílova–Láskova, Tererova park, Tererova vnitroblok a Vidimova.

Termín dokončení se u jednotlivých hřišť liší, nicméně by vždy mělo být hotovo v květnu, či nejpozději začátkem června. Firmy mají povinnost nás před zahájením prací kontaktovat tak, abychom mohli demontované prvky hned odvézt a hřiště na dobu nezbytně nutnou uzavřít.

Prosíme o Vaši trpělivost během doby výměn, letos je jejich objem o něco vyšší než v jiné roky a celý proces byl z výše uvedených důvodů zahájen později.

V neposlední řadě stejně jako každý rok i letos na jaře naše servisní organizace Jihoměstská majetková, a. s., vyměňovala a doplňovala písek na dětských hřištích. Celkem bylo na pískoviště rozvezeno 67 tun písku.

Jakub Lepš

Místostarosta Prahy 11 pro životní prostředí