Areál zimních sportů na Praze 11 v lokalitě ZŠ Ke Kateřinkám a předvolební demagogie ODS, až do samého konce

10. 9. 2014

V pondělí 1. 9. 2014 byl na jednání zastupitelstva městské části Praha 11 předložen materiál se záměrem soukromého investora, vybudovat areál zimních sportů u ZŠ Ke Kateřinkám. Na toto téma byl publikován příspěvek předsedy místní ODS P11 a zastupitele pana Gabriela, obsahující mnoho nepravd, které vyžadují vyvrácení. Pan Gabriel nazval úderně svůj článek „Opozice chtěla vyhnat investora, který přináší 80 milionů“. V podobném duchu se vyjádřil v Pražském deníku i starosta Mlejnský, zvolený také za ODS, nyní lídr volebního subjektu „Jižní Město – náš domov“.

Pravdou ovšem je, že nikdo z opozičních zastupitelů nezpochybňoval přitažlivost a prospěšnost záměru, zvláště v den zahájení školního roku. Problémem byla nedostatečná kvalita zpracování materiálu, kterou také nezpochybňoval nikdo. Mám na mysli nedostatečně zpracovaná studie areálu, nejasně definované závazky vůči ZŠ a garance investora vůči městské části. Na druhé straně byl požadován po městské části jednoznačný souhlas se zastavěním pozemku na půl století. Kdyby opozice použila stejnou míru demagogie jako zmínění autoři, mohla publikovat články s názvy „Koalice na Praze 11 chce zašantročit pozemek za 80 milionů“, což je cena zmíněného dvou hektarového pozemku. Kritika opozice ze strany ODS je navíc zcela absurdní díky tomu, že projekt prosazuje ředitelka ZŠ Ke Kateřinkám, která spolupracuje s opozičním hnutím STAN.

Závěrem lze uvést, že po dopracování odfláknutého materiálu, pro něj hlasovali i opoziční zastupitelé a materiál byl schválen. Z demagogického přístupu k tématu je zřejmé, že v místní ODS Praha 11 i po odchodu hlavních kmotrů do náhradních volebních subjektů, panuje starý styl i poměry a nové vedení je jen druhořadým pokračovatelem. Dokazuje to také stále fungující hlasovací blok 20 bývalých zastupitelů (ODS + ČSSD + účelového seskupení Pražané za svá práva), který se pro nadcházející volby přetransformoval (dle přestupů zastupitelů) na ODS + Jižní město – náš domov + Občanská konzervativní strana a ČSSD s PP na ČSSD + Jižní město – náš domov + Iniciativa občanů + Pro Prahu (Passerovci), doplňovaný i nadále dle potřeby 3 hlasy KSČM.

Ing. Stanislav Urbánek, CSc., předseda Regionální organizace TOP 09 Praha 11
Galerie
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme