2. kolo senátních voleb v Praze 11 a okolí: kandidátka ANO versus kandidát ANO

12. 10. 2016

Ve 2. kole senátních voleb v obvodu č. 19, který zahrnuje Prahu 11, 15, 22 a okolí, jsme svědky absurdní situace. O senátní křeslo totiž bojuje poslankyně Helena Válková a Ladislav Kos, kteří přitom v roce 2013 svorně kandidovali do Poslanecké sněmovny na stejné pražské kandidátce hnutí ANO.

Toho hnutí ANO, jehož hlavní republikový představitel Andrej Babiš je vedle kontrolního hlášení DPH či EET spjat s erozí naší demokracie v podobě jeho vlastnictví médií s cílem politického prospěchu. 

Co se týče Ladislava Kose, ten se v roce 2013 za každou cenu pokoušel pod značkou ANO dostat do Poslanecké sněmovny. Když se mu to nepodařilo, obměnil - ostatně nikoliv poprvé - stranický dres. Vzhledem k této jeho kandidatuře za ANO nelze jeho nynější volební heslo "Jižní Město za koblihu nedáme!" označit jinak než pokrytectví.

To samé platí pro transparentnost, kterou se Ladislav Kos tak často zaštiťuje. Jeho podpis, spolu s podpisem starosty Prahy 11 Jiřího Štylera, přitom figuruje pod povinným přehledem jejich Hnutí pro Prahu 11 (HPP11) o výdajích za rok 2014. V něm oba zcela neuvěřitelně tvrdí, že výdaje HPP11 činily ve volebním roce 2014 zcela zanedbatelných 21 928 korun, když jejich jihoměstská volební kampaň stála několik set tisíc korun. Kos se Štylerem dodnes neobjasnili, kdo jejich nákladnou volební kampaň z roku 2014 financoval.

Za absurdní lze kandidaturu Ladislava Kose označit z toho důvodu, že jedním z důvodů jeho odvolání z pozice jihoměstského místostarosty na jaře letošního roku bylo jeho zcela neakceptovatelné porušení usnesení zastupitelstva Prahy 11. Na Kosův pokyn totiž nebyla vyplacena schválená dotace pro jihoměstskou organizaci Sportovní Jižní Město o.p.s. Jak chce v Senátu působit člověk, pro kterého je závazné usnesení zastupitelstva nezávazným cárem papíru?

V neposlední řadě Ladislav Kos selhal při hájení zájmů občanů senátního obvodu č. 19, když v letošním květnu nehlasoval pro usnesení jihoměstského zastupitelstva, kterým jsme schválili podporu dostavby Pražského okruhu. Pokud někdo z naší části Prahy není ochoten hlasovat pro zcela jasnou větu "Zastupitelstvo Prahy 11 podporuje urychlenou prioritní dostavbu Pražského okruhu v jihovýchodním segmentu Prahy, tj. stavbu 511", pak nemá právo tvrdit, že zastupuje zájmy zdejších občanů. 

Z výše uvedeného je zřejmé, že ve 2. kole senátních voleb v obvodu č. 19 nikoho jmenovitě nepodpořím. Osobně volit rozhodně půjdu, avšak hodlám využít svého práva nesdělovat veřejně, jak přesně se u volební urny zachovám.

Jakub Lepš, kandidát v senátních volbách 2016, zástupce starosty Praha 11

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme