Strom, který hledá místo

V sobotu 3.9. jsme přivezli do našich ulic 31 platanů javorolistých. Máme totiž ambiciózní cíl, ke kterému potřebujeme vaši podporu – je jím změna v parkovacím systému spočívající v navrácení původního smyslu modrým zónám, tj. parkování rezidentů a abonentů s provozovnou (obchody a služby). Uvolněnou kapacitu zón chceme z části využít pro výsadbu stromů. To znamená, že namísto zabraného místa auty nerezidentů dostanou rezidenti více kapacity pro své parkování a ještě zbyde prostor pro sázení stromů. Jen každé osmé zrušené parkovací místo by přitom znamenalo tisíc vysázených stromů v ulicích Prahy 1. Ve vozovkách je navíc výsadba jednodušší, ty nejsou tolik zasíťované jako chodníky.

Naše zóny dnes využívají k parkování ve velkém hoteloví hosté, návštěvníci platící parkování přes internet, a i ke každému fiktivnímu sídlu firmy lze pořídit parkování v našich zónách. Právě změnou režimu parkování na ulici lze docílit významného uvolnění zón. K parkování vozidel nerezidentů mají sloužit současné kapacity komerčních podzemních garáží. A protože změnu je nutné vyjednat s Magistrátem hl. m. Prahy, obracíme se na vás s prosbou o podpis petice podporující tento návrh. Namísto aut nerezidentů tak požadujeme více kapacity pro auta rezidentů a masivní výsadbu stromů. Petici můžete podepsat na www.terezieradomerska.cz/stromy