Běháte nebo se stále odhodláváte začít s během? Běhání v Praze má své krásy i strasti a úkolem radnice má být, aby tuto pro člověka nejpřirozenější sportovní aktivitu co nejvíce zpřístupnila občanům. Více kurtů, hřišť a sportovních arén tu nepostavíme, udělejme alespoň maximum pro běh a cvičení na workoutových hřištích. Připravíme katalog doporučených cest výběhů podle délek a obtížnosti cest, abyste mohli zkoušet i nové trasy. Doplníme typické běžecké trasy na hranicích Prahy 1 o pítka a postavíme na několika místech kvalitní workoutové hřiště jako je např. v Riegrových sadech. Na těchto místech budou také dostupné venkovní skříňky, takže klíče od bytu a další zátěž budete moci při běhu bezpečně odložit. Budeme jednat také s okolními městskými částmi a magistrátem, aby pítka byla doplněná i na dalších místech typických cest. Pro zlepšení techniky nebo motivace do začátku budeme pořádat setkání s odborníky na běh. Několikrát ročně uděláme komunitní setkání běžců z Prahy 1, kde budou k dispozici sportovní poradny a odborníci. Když už se tak krásně zdravíme na našich každodenních výbězích, pojďme se také někdy setkat!