Pro trdlo místo v centru je, ale pro toalety nikoliv?

Jak na vlastní kůži zkusil asi každý, Prahu 1 trápí nedostupnost veřejných toalet. V posledních dnech se k tomuto tématu doslova roztrhl pytel s návrhy možných řešení. A přitom je řešení nasnadě. 

Co se vám dnes vybaví, když se řekne veřejné toalety ve spojení s centrem Prahy? Nic, protože téměř nejsou? Budky reklamní společnosti, které slouží především jako nosič reklamy? Mobilní nevzhledné a páchnoucí toitoiky postavené v souvislosti s různými událostmi?

To změníme. U nás v Praze 1 chceme zřídit mnoho nových a kvalitních veřejných toalet. Ulevíme tak znečištěným ulicím, kde nutnou lidskou potřebu občas vykonává kdekdo.

Moderní město musí mít tuto základní vybavenost vyřešenou. A to včetně kriticky chybějících toalet pro vozíčkáře.

Dáme Praze 1 veřejné toalety, které budou zdarma a nonstop, ale budou také lahodit oku. Na jejich realizaci hodláme vypsat architektonickou soutěž.

A nerudovská otázka - Kam s ním? Veřejný prostor Prahy 1 okupují nevzhledné stánky, třeba s trdlem nebo pražskou šunkou. Tyto stánky zrušíme a nahradíme je kvalitními, kultivovanými a moderními  veřejnými toaletami.

Říkáte si, že to nemůže fungovat? Může a bude. Inspirovali jsme se v zahraničí, kdy v celé řadě metropolí funkční systém veřejných toalet mají.

Proč bychom to tedy nemohli mít v historickém centru Prahy?

Giancarlo Lamberti, předsedam TOP 09 Praha 1

Štítky
Osobnosti: Giancarlo Lamberti
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme