Elitní složka městské policie pro řešení hluku

Zcela zásadní roli ve vymáhání nočního klidu má městská policie. V situaci trvale nedostatečného počtu strážníků, jejich nevalné jazykové vybavenosti a špatných platových podmínek nelze očekávat, že by sbor někdy mohl fungovat dobře. 

Řešením je iniciovat a podpořit vznik speciální elitní složky v rámci městské policie. Tento tým bude čítat alespoň 60 speciálních strážníků (30 v ulicích každou noc), jejichž primárním úkolem bude nekompromisně řešit důsledky alkoturismu. 

Aby se podařilo nabrat skutečně schopné lidi z celé země, v dostatečném počtu a krátkém čase, je nezbytné nejen je dobře zaplatit, ale také vytvořit podmínky pro to, aby práce v této složce měla vysoké renomé. A to je úkol pro radnici, která musí hradit odměny elitním strážníkům nad jejich tabulkový plat (každému +20.000 Kč měsíčně), poskytnout ubytování mimopražským formou spolubydlení v bytech Prahy 1 a financovat veškerý servis této elitní složky, který bude zahrnovat technické vybavení a soustavné školení – jejich vzdělávání v jazycích, legislativě, trénování komunikačních schopností a samozřejmě fyzický trénink a trénink bojových umění. 

Členové složky by měli pravidelně jezdit do jiných metropolí pro soustavné získávání zkušeností ze zahraničí. Celkové roční náklady radnice přitom nebudou vyšší než 30 mil. Kč, což je částka sama o sobě vysoká, ovšem v porovnání s jinými výdaji Prahy 1 stále přijatelná. Školení a vzdělávání by probíhala v zimních měsících, aby přes turistickou sezónu byl tým v maximálním počtu nasazen každou noc. 

A mimo hlavní sezonu také může řešit podvodníky v ulicích, aby na to nebyl Janek Rubeš sám. Tento soubor opatření zajistí, že Praha 1 bude mít elitní složku městské policie sestavené z ostřílených žen a mužů, kteří se nebudou bát vymáhat klid v nočních ulicích třeba i na přesile rozjařených Angličanů. 

A co stávající strážníci? Ti už nebudou v takové míře “řešit” hluk, takže jich bude dostatek k řešení ostatních palčivých problémů jako je parkování, vymáhání zákazů průjezdů, postihování nelegálních nabídek služeb, ale budou mít čas také na běžnou pochůzkovou činnost.

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme