× Pohněme s tím. Společně!

Mgr. Jiří Růžička

senátor za obvod č. 25 - Praha 6 (bezpp), 1. místopředseda Senátu

Jiří Růžička se narodil v roce 1948 v Praze. Absolvoval Fakultu tělesné výchovy a sportu Univerzity Karlovy v oboru tělesná výchova – český jazyk a literatura. Od roku 1978 učí na Gymnáziu Jana Keplera v Praze 6, kde je od roku 1990 ředitelem.

Ve školské problematice se specializuje především na koncepci středoškolského vzdělávání a témata zážitkové pedagogiky, jako jsou školní vzdělávací programy, rozvoj osobnosti dospívajících a prevence před společensky nežádoucími jevy. Je jedním ze spoluautorů projektu zážitkových kurzů středoškoláků v ČR, spoluzakladatel celostátního „Hnutí GO“, od začátku konzultant projektu „Zdravá šestka“ a spoluzakladatelem Asociace ředitelů gymnázií. Rovněž je předsedou správní rady nadace „Cesta ke vzdělání“ MHMP. V oblasti výchovy a vzdělávání několikrát oceněn především za odborné práce. V roce 2014 získal významnou cenu Učené společnosti České republiky pro pedagogy.

Nikdy nebyl členem žádné politické strany. Celý život aktivně sportuje, především v lehké atletice, lyžování a cyklistice. Je ženatý a má dva syny.

Růžička: Každý den, kdy děti mohou být ve škole, je dobrý

24. 9. 2020
Myslím si, že každý den, kdy děti mohou být ve škole, je po tom, co jsme zameškali, dobrý. Jsou školy, které mají třetinu tříd v karanténě a pak jsou školy, které mají v karanténě pět nebo dvě tři děti.
Číst více

Nenechte se uplatit! TOP 09 zahájila horkou fázi kampaně

14. 9. 2020
TOP 09 dnes vstoupila do horké fáze kampaně před volbami do Senátu a do krajských zastupitelstev. Hlavními hesly kampaně se staly „Nabízíme řešení místo úplatků“ a „Nenechte se uplatit“.
Číst více
TOP 09 Facebook Twitter YouTube Instagram