× Pohněme s tím. Společně!

Mgr. Jiří Růžička

senátor za obvod č. 25 - Praha 6 (bezpp), 1. místopředseda Senátu

Jiří Růžička se narodil v roce 1948 v Praze. Absolvoval Fakultu tělesné výchovy a sportu Univerzity Karlovy v oboru tělesná výchova – český jazyk a literatura. Od roku 1978 učí na Gymnáziu Jana Keplera v Praze 6, kde je od roku 1990 ředitelem.

Ve školské problematice se specializuje především na koncepci středoškolského vzdělávání a témata zážitkové pedagogiky, jako jsou školní vzdělávací programy, rozvoj osobnosti dospívajících a prevence před společensky nežádoucími jevy. Je jedním ze spoluautorů projektu zážitkových kurzů středoškoláků v ČR, spoluzakladatel celostátního „Hnutí GO“, od začátku konzultant projektu „Zdravá šestka“ a spoluzakladatelem Asociace ředitelů gymnázií. Rovněž je předsedou správní rady nadace „Cesta ke vzdělání“ MHMP. V oblasti výchovy a vzdělávání několikrát oceněn především za odborné práce. V roce 2014 získal významnou cenu Učené společnosti České republiky pro pedagogy.

Nikdy nebyl členem žádné politické strany. Celý život aktivně sportuje, především v lehké atletice, lyžování a cyklistice. Je ženatý a má dva syny.

Czernin: Dostavba Dukovan nesmí ohrozit bezpečí ani svobodu České republiky

10. 6. 2020
Senátní výbor pro zahraniční věci, obranu a bezpečnost před jednáním pléna přijal usnesení k plánované dostavbě nových jaderných bloků.
Číst více

Růžička: Ministryně Schillerová otočila, přiznává že EET je zátěž pro podnikatele

14. 5. 2020
Tvrdila, že to hlavně uleví podnikatelům nebo lidem, kterých by se to dotklo, protože to je poměrně vysoce administrativně náročné. Dříve říkala, že to administrativně náročné není.
Číst více
TOP 09 Facebook Twitter YouTube Instagram