Mgr. Jiří Růžička

senátor za obvod č. 25 - Praha 6 (bezpp)

Jiří Růžička se narodil v roce 1948 v Praze. Absolvoval Fakultu tělesné výchovy a sportu Univerzity Karlovy v oboru tělesná výchova – český jazyk a literatura. Od roku 1978 učí na Gymnáziu Jana Keplera v Praze 6, kde je od roku 1990 ředitelem.

Ve školské problematice se specializuje především na koncepci středoškolského vzdělávání a témata zážitkové pedagogiky, jako jsou školní vzdělávací programy, rozvoj osobnosti dospívajících a prevence před společensky nežádoucími jevy. Je jedním ze spoluautorů projektu zážitkových kurzů středoškoláků v ČR, spoluzakladatel celostátního „Hnutí GO“, od začátku konzultant projektu „Zdravá šestka“ a spoluzakladatelem Asociace ředitelů gymnázií. Rovněž je předsedou správní rady nadace „Cesta ke vzdělání“ MHMP. V oblasti výchovy a vzdělávání několikrát oceněn především za odborné práce. V roce 2014 získal významnou cenu Učené společnosti České republiky pro pedagogy.

Nikdy nebyl členem žádné politické strany. Celý život aktivně sportuje, především v lehké atletice, lyžování a cyklistice. Je ženatý a má dva syny.

Růžička: O kvalitě školy a učitelů spolurozhoduje ředitel

19. 12. 2017
Pokud vedu školu nebo nějakou instituci, tak samozřejmě chci, aby fungovala co nejlépe. Se špatnými učiteli, které budu odměňovat jenom proto, že jim nadržuju, tak škola nikdy dobrá nebude. A k čemu bych byl ředitel, kdybych nechtěl, aby moje škola byla co nejlepší.
Číst více

Praha 6 ostrovem pozitivní deviace

11. 9. 2017
Čekají nás velmi důležité volby. Česká republika stojí na rozcestí. Potvrdíme polistopadový vývoj a půjdeme na Západ, nebo zvítězí antisystémové strany s oligarchou toužícím po moci? Praha 6 ví, že chce na Západ.
Číst více
TOP 09 Facebook Twitter YouTube G+ Instagram