× Pohněme s tím. Společně!

Mgr. Bc. Zdeňka Blišťanová

členka výkonného výboru TOP 09

Život Zdeňky Blišťanové je spojený s Olomouckým krajem a Jesenickem. Posuďte sami. Narodila se ve Staré Červené Vodě do učitelské rodiny. Vystudovala gymnázium v Jeseníku a poté absolvovala dva obory na olomoucké Univerzitě Palackého v Olomouci.

Má dlouholeté zkušenosti z oblasti školství – působila na pozici učitelky, následně zástupkyně ředitele a ředitelky na Základní škole v České Vsi. Pod jejím vedením se stala škola místem s výborným hodnocením od žáků, rodičů, od okolí. Posledních 30 let žije v Jeseníku a po volbách v roce 2014 se stala 1. místostarostkou – na starosti má finanční odbor včetně oddělení školství a také odbor sociálních věcí a zdravotnictví.  Ve volném čase ráda čte, sleduje filmy, cestuje, ale také se ráda vrací za maminkou na vesnici. Má syna Adama, který po studiu vysoké školy žije v Praze.

Blišťanová: Lepší doprava na severu kraje je reálná

31. 8. 2020
Při každé cestě vlakem mezi Jeseníkem a Olomoucí mne napadá, zda musí těch 112 kilometrů trvat dvě hodiny. Spojení severu kraje se zbytkem regionu ale není na úrovni 21. století ani na silnících. Tohle se prostě musí zlepšit.
Číst více

Spojenci spustili participativní web. Vítězné projekty převezmou do programu

26. 6. 2020
S nabídkou obohatit volební program se na obyvatele Olomouckého kraje obracejí Spojenci – Koalice pro Olomoucký kraj. Tento týden spustili participativní web, kde mohou lidé vkládat projekty a zároveň o nich hlasovat. Ty nejúspěšnější zařadí Spojenci mezi své závazky před říjnovými krajskými volbami.
Číst více
TOP 09 Facebook Twitter YouTube Instagram