Mgr. Bc. Zdeňka Blišťanová

členka výkonného výboru TOP 09

Život Zdeňky Blišťanové je spojený s Olomouckým krajem a Jesenickem. Posuďte sami. Narodila se ve Staré Červené Vodě do učitelské rodiny. Vystudovala gymnázium v Jeseníku a poté absolvovala dva obory na olomoucké Univerzitě Palackého v Olomouci.

Má dlouholeté zkušenosti z oblasti školství – působila na pozici učitelky, následně zástupkyně ředitele a ředitelky na Základní škole v České Vsi. Pod jejím vedením se stala škola místem s výborným hodnocením od žáků, rodičů, od okolí. Posledních 30 let žije v Jeseníku a po volbách v roce 2014 se stala 1. místostarostkou – na starosti má finanční odbor včetně oddělení školství a také odbor sociálních věcí a zdravotnictví.  Ve volném čase ráda čte, sleduje filmy, cestuje, ale také se ráda vrací za maminkou na vesnici. Má syna Adama, který po studiu vysoké školy žije v Praze.

Spojenci představili kandidátku do voleb v Olomouckém kraji

12. 5. 2020
Na netradičním místě představili dnes v Olomouci lídry své kandidátky do říjnových krajských voleb Spojenci – Koalice pro Olomoucký kraj. Před sídlem krajského úřadu přiblížili základní body programu členové KDU-ČSL, TOP 09, hnutí ProOlomouc a Zelených. Všechny cíle Spojenců zastřešuje heslo Nikoho nenecháme na suchu.
Číst více

Projekt „Musíme to zastavit“ propojuje dobrovolníky i v Olomouckém kraji

1. 4. 2020
TOP 09 spouští projekt „Musíme to zastavit“, kterým propojí dobrovolníky z celé republiky. Češi už ukázali, že si dokážou poradit sami. Celá republika šila roušky a ochranné pomůcky si vyráběla svépomocí. Web projektu je „mostem“, který spojuje dobrovolníky i v našem kraji s lidmi, kteří pomoc potřebují. Vzhledem k tomu, že nejohroženější skupinou koronavirovou pandemií jsou senioři, mohou teď dobrovolníci nabízet svou pomoc hlavně jim.
Číst více
TOP 09 Facebook Twitter YouTube Instagram