Mgr. Bc. Zdeňka Blišťanová

členka výkonného výboru TOP 09

Život Zdeňky Blišťanové je spojený s Olomouckým krajem a Jesenickem. Posuďte sami. Narodila se ve Staré Červené Vodě do učitelské rodiny. Vystudovala gymnázium v Jeseníku a poté absolvovala dva obory na olomoucké Univerzitě Palackého v Olomouci.

Má dlouholeté zkušenosti z oblasti školství – působila na pozici učitelky, následně zástupkyně ředitele a ředitelky na Základní škole v České Vsi. Pod jejím vedením se stala škola místem s výborným hodnocením od žáků, rodičů, od okolí. Posledních 30 let žije v Jeseníku a po volbách v roce 2014 se stala 1. místostarostkou – na starosti má finanční odbor včetně oddělení školství a také odbor sociálních věcí a zdravotnictví.  Ve volném čase ráda čte, sleduje filmy, cestuje, ale také se ráda vrací za maminkou na vesnici. Má syna Adama, který po studiu vysoké školy žije v Praze.

Hejtman, senátor a starostka chtějí měnit zákon o poplatcích

25. 7. 2019
Hejtman Olomouckého kraje Ladislav Okleštěk, senátor Mirek Adámek a starostka Jeseníku Zdeňka Blišťanová zpracovali návrh úpravy zákona o místních poplatcích, který reguluje platbu za pobyt hostů v lázeňských zařízeních. Současná podoba legislativní normy totiž může lázeňská města a obce v regionu připravit o statisíce korun.
Číst více

Blišťanová a Spurný. Jeseník i Šumperk mají starosty z místních hnutí

27. 11. 2018
Radnice dvou největší měst na severu Olomouckého kraje už mají jistá jména starostů. Ve čtvrtek si vedení měst zvolili zastupitelé v Šumperku i Jeseníku, povedou je Tomáš Spurný (Pro Šumperk) a Zdeňka Blišťanová (Jeseník srdcem).
Číst více
TOP 09 Facebook Twitter YouTube Instagram