Ing. Lukáš Řádek

člen předsednictva TOP 09

Lukáš Řádek se narodil 26. 8. 1977 v Pardubicích, od roku 2011 žije se svojí rodinou v Hradci Králové. Je absolventem České zemědělské univerzity v Praze, Fakulty agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů v kombinaci s obory Fakulty životního prostředí.

Po studiích pracoval 5 let v Agentuře ochrany přírody a krajiny České republiky (AOPK ČR), v letech 2007 - 2009 jako vedoucí krajského střediska Pardubice. Na AOPK ČR se kromě odborných a manažerských činností intenzivně věnoval oblasti národních a především evropských dotací.

V roce 2009 založil společnost ENVICONS, kde působí dodnes. Společnost se zabývá vodou a krajinou, konkrétně odbornými analýzami, koncepcemi a projektovou činností. V rámci společnosti inicioval a přímo se podílel na více než čtyřech stovkách konkrétních projektů zaměřených na zlepšení životního prostředí. Tři z nich se v roce 2021 dostaly do nejužšího finále prestižní soutěže Adapterra Awards. Ta hledá mimořádné inovativní projekty, které pomáhají přizpůsobit naše města a krajinu klimatické změně.

Je členem České společnosti krajinných inženýrů a České bioklimatologické společnosti.

Zasedá ve Výboru pro životní prostředí a zemědělství Zastupitelstva Královéhradeckého kraje a v Komisi Rady Libereckého kraje pro adaptaci na změnu klimatu. Je členem Expertní skupiny pro životní prostředí Plzeňského kraje. Pro Pardubický kraj tvoří jeho společnost strategii adaptačních opatření na změnu klimatu.

Při 30. výročí sametové revoluce se rozhodl své zásady, zkušenosti a kompetence začít společnosti vracet také prostřednictvím politické strany, kterou od jejího vzniku volil v každých volbách. V roce 2019 tak vstoupil do TOP 09. Před tím nebyl členem žádné politické strany nebo hnutí. V červnu 2021 byl zvolen místopředsedou MO TOP 09 Hradec Králové.

V listopadu 2021 byl na 7. celostátním sněmu zvolen do celostátního předsednictva TOP 09.

Ve volném čase se o přírodní vědy, kulturu, vzdělávání, nadšeně jezdí na horském kole. Jeho hlavním cílem je předat nejen svým dětem přírodu a krajinu v lepším stavu, než v jakém je nyní.

Hradec potřebuje změnu a impuls k dalšímu rozvoji
14. 3. 2022

Hradec potřebuje změnu a impuls k dalšímu rozvoji

Sjednotit a vést silnou a akceschopnou koaliční vládu, to je hlavním cílem koalice, která vznikla pro nadcházející komunální volby v Hradci Králové. Hradecký demokratický klub společně s TOP 09 a s podporou Hradeckých patriotů a Liberálně ekologické strany navazují na úspěšnou koaliční spolupráci, která pomohla získat v krajských volbách pevné místo ve vedení kraje a post radního pro zdravotnictví.

Hradeckou TOP 09 nově povede Lukáš Řádek
11. 3. 2022

Hradeckou TOP 09 nově povede Lukáš Řádek

Regionální organizace TOP 09 Hradec Králové si na svém sněmu zvolila nové vedení. Ve vedení dosavadního předsedu Jakuba Sofku vystřídal krajinný inženýr, odborník na životní prostředí a člen celostátního Předsednictva TOP 09 Lukáš Řádek.

Koalice SPOLU v Hradci Králové nevznikne
6. 1. 2022

Koalice SPOLU v Hradci Králové nevznikne

Spojení ODS, TOP 09 a KDU-ČSL slavilo v Hradci Králové před třemi měsíci velkolepý úspěch. Koalice Spolu získala ve sněmovních volbách ve městě téměř 32 procent hlasů a s přehledem zde zvítězila. Pro komunální volby však hradecké buňky ODS, TOP 09 a KDU-ČSL spolupráci nechystají.

Vaší podpory si vážíme, děkujeme
11. 10. 2021

Vaší podpory si vážíme, děkujeme

Volby jsou za námi. Dovolte mi, abych v první řadě poděkoval všem, kteří se jakkoli podíleli na volební kampani.

SPOLU v Hradci Králové
12. 9. 2021

SPOLU v Hradci Králové

Jezdíme za Vámi do všech koutů Česka! Tentokrát SPOLU jedeme naším volebním autobusem do Hradce Králové!