Ing. Lukáš Řádek

člen předsednictva TOP 09

Lukáš Řádek se narodil 26. 8. 1977 v Pardubicích, od roku 2011 žije se svojí rodinou v Hradci Králové. Je absolventem České zemědělské univerzity v Praze, Fakulty agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů v kombinaci s obory Fakulty životního prostředí.

Po studiích pracoval 5 let v Agentuře ochrany přírody a krajiny České republiky (AOPK ČR), v letech 2007 - 2009 jako vedoucí krajského střediska Pardubice. Na AOPK ČR se kromě odborných a manažerských činností intenzivně věnoval oblasti národních a především evropských dotací.

V roce 2009 založil společnost ENVICONS, kde působí dodnes. Společnost se zabývá vodou a krajinou, konkrétně odbornými analýzami, koncepcemi a projektovou činností. V rámci společnosti inicioval a přímo se podílel na více než čtyřech stovkách konkrétních projektů zaměřených na zlepšení životního prostředí. Tři z nich se v roce 2021 dostaly do nejužšího finále prestižní soutěže Adapterra Awards. Ta hledá mimořádné inovativní projekty, které pomáhají přizpůsobit naše města a krajinu klimatické změně.

Je členem České společnosti krajinných inženýrů a České bioklimatologické společnosti.

Zasedá ve Výboru pro životní prostředí a zemědělství Zastupitelstva Královéhradeckého kraje a v Komisi Rady Libereckého kraje pro adaptaci na změnu klimatu. Je členem Expertní skupiny pro životní prostředí Plzeňského kraje. Pro Pardubický kraj tvoří jeho společnost strategii adaptačních opatření na změnu klimatu.

Při 30. výročí sametové revoluce se rozhodl své zásady, zkušenosti a kompetence začít společnosti vracet také prostřednictvím politické strany, kterou od jejího vzniku volil v každých volbách. V roce 2019 tak vstoupil do TOP 09. Před tím nebyl členem žádné politické strany nebo hnutí. V červnu 2021 byl zvolen místopředsedou MO TOP 09 Hradec Králové.

V listopadu 2021 byl na 7. celostátním sněmu zvolen do celostátního předsednictva TOP 09.

Ve volném čase se o přírodní vědy, kulturu, vzdělávání, nadšeně jezdí na horském kole. Jeho hlavním cílem je předat nejen svým dětem přírodu a krajinu v lepším stavu, než v jakém je nyní.

Na stavbu křižovatky Milety bude jeden zhotovitel, výběrové řízení začne na jaře
18. 1. 2023

V letošním roce budou zahájeny práce na přestavbě křižovatky Mileta, která je nyní přetíženým dopravním uzlem v Hradci Králové.

Řádek: Hradec díky recyklaci sází nové stromy
13. 1. 2023

Řádek: Hradec díky recyklaci sází nové stromy

Před téměř třemi lety spustilo město Hradec Králové ve spolupráci s Hradeckými službami projekt re-use. Ve sběrných dvorech byly otevřeny tzv. re-use pointy, kam mohou lidé odnášet nepotřebné věci, ty jsou pak za drobný obnos prodávány.

Avantgardní lávka v Hradci je téměř hotová, otestovalo ji šest multikár

Avantgardní lávka v Hradci je téměř hotová, otestovalo ji šest multikár

Drahá lávka přes Labe je téměř hotová. Úspěšně prošla zátěžovou zkouškou šesti multikár, každá z nich vážila 3,5 tuny.

Dalšími zástupci primátorky Hradce Králové budou náměstci Řádek a Vrbický

Dalšími zástupci primátorky Hradce Králové budou náměstci Řádek a Vrbický

Dalšími zástupci primátorky Hradce Králové Pavlíny Springerové (Hradecký demokratický klub) budou její náměstci Lukáš Řádek (TOP 09) a Pavel Vrbický (Piráti).

Hradec Králové plánuje v příštím roce investovat více než půl miliardy korun

Hradec Králové plánuje v příštím roce investovat více než půl miliardy korun

Největší investiční akcí Hradce Králové bude v příštím roce dokončení multifunkčního fotbalového stadionu. Náklady na dostavbu nové arény budou tvořit zhruba polovinu kapitálových výdajů města, které jsou plánované ve výši 526 milionů korun.