Ing. Lukáš Řádek

člen předsednictva TOP 09

Lukáš Řádek se narodil 26. 8. 1977 v Pardubicích, od roku 2011 žije se svojí rodinou v Hradci Králové. Je absolventem České zemědělské univerzity v Praze, Fakulty agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů v kombinaci s obory Fakulty životního prostředí.

Po studiích pracoval 5 let v Agentuře ochrany přírody a krajiny České republiky (AOPK ČR), v letech 2007 - 2009 jako vedoucí krajského střediska Pardubice. Na AOPK ČR se kromě odborných a manažerských činností intenzivně věnoval oblasti národních a především evropských dotací.

V roce 2009 založil společnost ENVICONS, kde působí dodnes. Společnost se zabývá vodou a krajinou, konkrétně odbornými analýzami, koncepcemi a projektovou činností. V rámci společnosti inicioval a přímo se podílel na více než čtyřech stovkách konkrétních projektů zaměřených na zlepšení životního prostředí. Tři z nich se v roce 2021 dostaly do nejužšího finále prestižní soutěže Adapterra Awards. Ta hledá mimořádné inovativní projekty, které pomáhají přizpůsobit naše města a krajinu klimatické změně.

Je členem České společnosti krajinných inženýrů a České bioklimatologické společnosti.

Zasedá ve Výboru pro životní prostředí a zemědělství Zastupitelstva Královéhradeckého kraje a v Komisi Rady Libereckého kraje pro adaptaci na změnu klimatu. Je členem Expertní skupiny pro životní prostředí Plzeňského kraje. Pro Pardubický kraj tvoří jeho společnost strategii adaptačních opatření na změnu klimatu.

Při 30. výročí sametové revoluce se rozhodl své zásady, zkušenosti a kompetence začít společnosti vracet také prostřednictvím politické strany, kterou od jejího vzniku volil v každých volbách. V roce 2019 tak vstoupil do TOP 09. Před tím nebyl členem žádné politické strany nebo hnutí. V červnu 2021 byl zvolen místopředsedou MO TOP 09 Hradec Králové.

V listopadu 2021 byl na 7. celostátním sněmu zvolen do celostátního předsednictva TOP 09.

Ve volném čase se o přírodní vědy, kulturu, vzdělávání, nadšeně jezdí na horském kole. Jeho hlavním cílem je předat nejen svým dětem přírodu a krajinu v lepším stavu, než v jakém je nyní.

ANO míří do opozice. Hradec povede pětikoalice bez vítěze voleb
30. 9. 2022

ANO míří do opozice. Hradec povede pětikoalice bez vítěze voleb

Novou hradeckou vládu utvoří koalice HDK+TOP 09, ODS, Piráti, hnutí Rozvíjíme Hradec a uskupení Změna pro Hradec a Zelení. Primátorkou by se měla stát předsedkyně Hradeckého demokratického klubu Pavlína Springerová.

Springerová: Chceme vyhrát volby a rozdávat karty
11. 9. 2022

Springerová: Chceme vyhrát volby a rozdávat karty

Ambicí se stát historicky první hradeckou primátorkou se před nadcházejícími komunálními volbami netají prorektorka UHK Pavlína Springerová (HDK). Koalice HDK a TOP 09 podle její lídryně cílí ve volbách na zisk 20 procent.

MY JSME EVROPA
18. 8. 2022

MY JSME EVROPA

Přijďte na debatu "MY JSME EVROPA" ve středu 24. 8. 2022 od 18:00 hod. do Penzionu a restaurace Lucie v Jičíně.

ZELENÁ DOHODA: PŘÍLEŽITOST PRO OBČANY A MĚSTA
19. 6. 2022

ZELENÁ DOHODA: PŘÍLEŽITOST PRO OBČANY A MĚSTA

Politický institut TOPAZ ve spolupráci s nadací Hanns-Seidel-Stiftung vás zve na diskusní sérii Zelená dohoda: příležitost pro občany a města, která se uskuteční v pondělí 27. 6. 2022 od 17:30 hod. v Hradci Králové.

Hradec potřebuje změnu a impuls k dalšímu rozvoji
14. 3. 2022

Hradec potřebuje změnu a impuls k dalšímu rozvoji

Sjednotit a vést silnou a akceschopnou koaliční vládu, to je hlavním cílem koalice, která vznikla pro nadcházející komunální volby v Hradci Králové. Hradecký demokratický klub společně s TOP 09 a s podporou Hradeckých patriotů a Liberálně ekologické strany navazují na úspěšnou koaliční spolupráci, která pomohla získat v krajských volbách pevné místo ve vedení kraje a post radního pro zdravotnictví.