× Pojďte do toho s námi.

TOP 09 zveřejnila Výroční zprávu za rok 2020

1. 4. 2021

TOP 09 je rozpočtově odpovědnou stranou. V roce 2020 byla bez dluhů a nesplácela žádné úvěry. Vyplývá to z výroční zprávy za loňský rok, kterou strana zveřejnila na svých webových stránkách a podle zákona je k dispozici Úřadu pro dohled nad hospodařením politických stran a politických hnutí.

TOP 09 v roce 2020 evidovala náklady ve výši 49,53 miliónů korun, na straně výnosů bylo 51,22 miliónů korun. Strana své hospodaření skončila se ziskem 1,69 miliónů korun.

Za volební kampaň do zastupitelstev krajů strana vynaložila 12,03 miliónů korun a 6,83 miliónů korun za volby do Senátu. Z toho celkem 5,23 miliónů korun pokryly vklady koaličních partnerů, tam kde TOP 09 vedla volební účet koalice. TOP 09 naopak poslala koaličním partnerům dalších celkem 4,22 miliónů korun na kampaň tam, kde volební účet vedl partner. Největším příjmem v hospodaření TOP 09 byly státní příspěvky celkem ve výši 29,1 miliónů korun. Od dárců strana získala 14,97 milionů korun a od členů vybrala na příspěvcích 1,92 miliónů korun.

„TOP 09 byla vždy rozpočtově odpovědnou stranou, a tak se chová i při svém vlastním hospodaření. S každou korunou, kterou nám přispívají naši příznivci či členové, hospodaříme odpovědně, a to se samozřejmě týká i veškerých příspěvků od státu,“ říká Miriam Faltová, generální sekretář TOP 09.

Kompletní výroční zprávu najdete zde.

Celé hospodaření strany v průběhu jednotlivých let najdou zájemci na webu top09.cz. Seznam dárců strana zveřejňuje a aktualizuje na svém webu, transakce darů je také možné ověřit na transparentním bankovním účtu.

Vladan Vaněk, tiskový mluvčí TOP 09

TOP 09 Facebook Twitter YouTube Instagram