TOP 09 zcela přerušila kvůli povodním kampaň ve třech krajích

17. 5. 2010

TOP 09 zcela přerušila kvůli povodním kampaň v Moravskoslezském, Zlínském a Olomouckém kraji. Bohužel slyšíme smutné zprávy z Moravy a Slezska. Zdá se, že klimatické změny nás přinutí připravit se na mnohem větší výkyvy počasí i u nás. Naše solidarita ovšem patří především občanům v postižených regionech. TOP 09 se rozhodla utlumit volební boj v dotčených oblastech a peníze věnovat občanům postiženým povodní. Sledujeme pozorně dění v povodní postižených oblastech a doufáme, že budeme moci nadále pomáhat.

„Starostové a nezávislí nabízejí kapacitu 1 500 starostů, kteří jsou připraveni na konkrétní žádost technicky, materiálně a finančně pomoci. Kontaktním místem je Celostátní kancelář TOP 09, Újezd 450/40, 118 00 Praha 1,“ uvedl Petr Gazdík, předseda hnutí Starostové a nezávislí a lídr TOP 09 ve Zlínském kraji. „Omezíme naši kampaň tak, abychom ušetřili minimálně milion korun, které poskytneme na odstranění škod v postižených lokalitách,“ dodal generální sekretář TOP 09 Václav Kubata.

„Přerušujeme kontaktní kampaň. V současné době je nejdůležitější zajistit pomoc těm, kteří jsou v ohrožení. Jsme připraveni pomoc zprostředkovat i osobně se do ní zapojit,“ řekla lídryně TOP 09 v Olomouckém kraji Jitka Chalánková. „Volební boj musí jít za tohoto stavu stranou, musíme bojovat s živlem. Jsme připraveni poskytnout pomoc postiženým oblastem, včetně finančních prostředků, které zastavením kampaně ušetříme,“ uvedl Evžen Uher, předseda TOP 09 ve Zlínském kraji.

„Vzhledem k povodni, která postihla východní část našeho kraje, kampaň TOP 09 z pochopitelných důvodů přerušujeme do doby, než se počasí umoudří a než se nám podaří poskytnout nezbytnou základní pomoc všem postiženým,“ uvedl lídr TOP 09 v Moravskoslezském kraji Pavol Lukša. Ten se zapojil do boje s povodní v Čeladné, kde je starostou. Všechny síly a prostředky na předvolební kampaň byly přemístěny na pomoc regionu. „Předvolební figuríny a letáky byly vytaženy a dodávka je i s našimi lidmi k dispozici těm, kteří to potřebují,“ dodal Pavol Lukša. Postižení z Moravskoslezského kraje si mohou od úterního rána vyžádat pomoc na telefonním čísle 596 656 589.

Karel Schwarzenberg
předseda TOP 09
V Praze 17. května 2010
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme