TOP 09 vyvolá hlasování o nedůvěře vládě, pokud nedojde ke změně na postu premiéra

11. 6. 2019

TOP 09 považuje za nepřijatelnou situaci, kdy hnutí ANO prezentuje problémy Andreje Babiše jako útok na Českou republiku a bere si všechny občany jako rukojmí svého předsedy. Rychlé vyřešení situace má v rukou právě hnutí ANO tím, že vymění svého předsedu na pozici premiéra.

Pokud se tak nestane, bude poslanecký klub TOP 09 iniciovat hlasování o vyslovení nedůvěry vládě, protože vyjádření důvěry vládě je také vyjádření důvěry v jejího předsedu. Situace je natolik vážná, že by měl každý poslanec vstát a nahlas říci, zda podle svého nejlepšího vědomí a svědomí důvěřuje nebo nedůvěřuje Andreji Babišovi.

„Česko čelí kvůli podezření premiéra Andreje Babiše ze střetu zájmů mezinárodní ostudě i riziku, že přijde o stamiliony korun. Současné programové období se chýlí ke konci a je třeba vyjednávat o dalším. Jaká asi bude naše pozice při vyjednávání, pokud o dotacích pro Českou republiku bude v Bruselu jednat trestně stíhaný premiér, který je podle Evropské komise ve střetu zájmů a nelegálně čerpá evropské dotace?“ uvedl Jiří Pospíšil, předseda TOP 09.

 

Praha 11. června 2019                                                

Lenka Brandtová, tisková mluvčí TOP 09

Štítky
Osobnosti: Jiří Pospíšil
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme