TOP 09 společně s dalšími opozičními stranami vyvolá hlasování o nedůvěře vládě

18. 6. 2019

Opoziční strany – TOP 09, STAN, ODS, Piráti a KDU-ČSL – se dnes na společném jednání dohodly, že vzhledem k vážnosti situace střetu zájmů premiéra Andreje Babiše vyvolají hlasování o nedůvěře vládě.

„TOP 09 vítá společný postup demokratický opozičních stran, které se dnes domluvily, že vyvolají na půdě Poslanecké sněmovny hlasování o nedůvěře vládě Andreje Babiše. TOP 09 od vypuknutí aféry Andreje Babiše a jeho firem, co se týče čerpání evropských peněz, říká, že Andrej Babiš nemůže být premiérem České republiky. Jeho premiérství poškozuje zájmy České republiky a bude poškozovat naši pozici při vyjednávání evropských peněz pro Českou republiku na období 2021─2027. Toto vyjednávání proběhne na podzim tohoto roku, proto jsme rádi, že ostatní opoziční strany jsou ochotny hlasovat o nedůvěře a doufáme, že i sociální demokraté a ostatní strany, které podporují Andreje Babiše, budou tváří v tvář rozhodnutí při tomto hlasování více hájit zájmy České republiky nikoliv své osobní zájmy, které plynou z toho, jak spolupracují s Andrejem Babišem a jeho vládou,“ řekl předseda TOP 09 Jiří Pospíšil.

Lenka Brandtová, tisková mluvčí TOP 09

Osobnosti: Jiří Pospíšil