× Pohněme s tím. Společně!

TOP 09 schválila vytvoření koalice s ODS a KDU-ČSL

19. 11. 2020

Výkonný výbor TOP 09 dnes projednal a schválil vstup TOP 09 do předvolební koalice s ODS a KDU-ČSL pro volby do Poslanecké sněmovny v roce 2021. Předsedové těchto stran na konci října podepsali memorandum o spolupráci, ve kterém deklarovali společnou vůli vytvořit předvolební koalici ve volbách do Poslanecké sněmovny v roce 2021.

„Už podpisem memoranda jsme dali společně s předsedy ODS a KDU-ČSL jasný signál, že to myslíme vážně. Otevřeně jsme prohlásili, že v roce 2021 chceme vyhrát volby a zároveň jsme připraveni převzít odpovědnost za další vývoj v České republice. TOP 09 dnes udělala další jasný krok k tomuto cíli, když výkonný výbor, tedy nejvyšší orgán strany, schválil účast TOP 09 v této koalici,“ vysvětluje předsedkyně TOP 09 Markéta Pekarová Adamová.

„V současné době pracují naši experti na programu vznikající koalice, který zveřejníme v následujících týdnech. Voličům nabídneme vizi fungujícího státu s vládou, která bude s občany srozumitelně a otevřeně komunikovat. Budeme dbát na ochranu demokracie, právního státu i orientaci na západní svět. Největším úkolem společné koalice bude ovšem vyvést zemi z krize. Věřím, že voliči takovou nabídku ocení,“ říká první místopředseda TOP 09 Tomáš Czernin.

Vladan Vaněk, tiskový mluvčí TOP 09

Osobnosti: