TOP 09: Přijďte k volbám

13. 4. 2010

TOP 09 dnes spustila server www.snemovni-volby.cz. Na těchto webových stránkách voliči naleznou informace o tom, jak můžou volit a jak mají postupovat, když nebudou mít možnost přijít v den voleb do volební místnosti ve svém volebním obvodu. „Je důležité lidi informovat nejen o volebním programu a o tom, co chceme prosadit, ale i o způsobech, jak mohou odevzdat svůj hlas. Jsem rád, že právě TOP 09 tuto osvětu šíří. Věřím, že tento projekt osloví i prvovoliče. Je to jedna z možností, jak lidem usnadnit cestu k volebním urnám," řekl místopředseda TOP 09 Marek Ženíšek.

Odkaz na tento server si mohou podporovatelé TOP 09 dát na své stránky. Všichni členové hnutí Starostové a nezávislí dostanou tyto stránky s videobannerem k dispozici. „Každou cestu, jak vzbudit zájem občanů o veřejné mínění a zvýšit volební účast, vítáme. Je dobře, že se lidé mohou zábavnou formou dozvědět, jakým způsobem mohou volit," uvedl předseda hnutí Starostové a nezávislí Petr Gazdík.

Volič může hlasovat mimo místo svého trvalého bydliště na voličský průkaz. Osobně si jej může vyzvednout na svém obecním úřadu nejpozději 2 dny před volbami (26. 5. 2010 do 16:00). V případě, že si o voličský průkaz žádá písemně, musí to stihnout nejpozději 7 dnů před hlasováním (21. 5. 2010 do 14:00).

Pokud volič dlouhodobě pobývá v zahraničí, musí si nejpozději 40 dnů před volbami (do 18. 4. 2010) požádat na zastupitelském úřadu o zapsání do zvláštního voličského seznamu. Voleb se pak může zúčastnit na tomtéž úřadu. Jestliže volič jede do zahraničí na krátkodobý pobyt, může využít voličského průkazu. Všichni voliči, kteří budou volit v zahraničí na zastupitelských úřadech, budou volit kandidáty z Jihočeského volebního kraje.

Politická strana TOP 09 se svým voličům a podporovatelům věnuje na internetu dlouhodobě. Kromě nově spuštěného serveru www.snemovni-volby.cz lze TOP 09 nalézt na Facebooku, Twitteru či YouTube. „TOP 09 dokázala to, že její marketingové aktivity působí kompaktním dojmem, navzájem se dobře doplňují a přináší uživatelům jednotlivých komunikačních kanálů takový obsah, který na daném médiu vyžadují," napsal 2. dubna 2010 Martin Vyleťal na serveru www.lupa.cz.

Banner ke stažení

Jan Jakob
tiskový odbor TOP 09
V Praze 13. dubna 2010
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme