TOP 09 představuje první tři kandidáty do Senátu

13. 3. 2020

Výkonný výbor TOP 09 schválil první trojici kandidátů pro letošní volby do Senátu. O přízeň voličů se budou ucházet starosta Moravského Krumlova Tomáš Třetina v obvodě č. 54 Znojmo, ředitel základní a mateřské školy Trivium a zastupitel Královéhradeckého kraje Jan Grulich v obvodě č. 48 Rychnov nad Kněžnou a starosta obce Palkovice Radim Bača v obvodě č. 69 Frýdek Místek.  Kandidáty v dalších obvodech bude výkonný výbor TOP 09 postupně schvalovat.

„Senát považuji za velmi významnou instituci, která v současnosti plní nezastupitelnou úlohu pojistky demokracie a zároveň je parlamentní komorou, která zkvalitňuje přijímané zákony. Velmi vážně bereme také výběr našich kandidátů, do senátních voleb vysíláme kvalitní kandidáty. V první trojici schválených kandidátů nabízíme voličům především zkušené a úspěšné komunální politiky – dva starosty a úspěšného ředitele školy a krajského zastupitele. Věřím, že právě tito kandidáti dokážou voliče oslovit právě díky tomu, že velmi dobře znají potřeby a problémy svého regionu a lidí, kteří v něm žijí,“ říká předsedkyně TOP 09 Markéta Pekarová Adamová.

Medailonky jednotlivých kandidátů naleznete v příloze.

Vladan Vaněk, tiskový mluvčí TOP 09

Přílohy
PDF Jan Grulich.pdf (130.5 kB) PDF Tomáš Třetina.pdf (122.9 kB) PDF Radim Bača .pdf (123.5 kB)